Maturantima Druge gimnazije svečano uručene diplome (FOTO)

Foto: Ahmed Jašarević /072info
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Maturantima Druge gimnazije u Zenici danas su svečano uručene diplome o uspješno završenom srednješkolskom obrazovanju, a cjelokupna svečana ceremonija upriličena je u Velikoj sali Općine Zenica.

Osmijesi na licima maturanata zbog završetka jednog poglavlja života nisu se mogli sakriti, a direktorica Druge gimnazije Diana Bešić također nije mogla sakriti zadovoljstvo što ispraća još jednom uspješnu generaciju svojih maturanta. Tom prilikom kazala je:

“Sedamnaesta generacija maturanata Druge gimnazije, njih ukupno 129, zakoračila je u novo, zrelije životno doba. Ovo je jedna od najboljih generacija maturanata u historiji ove škole, a prolaznost je stopostotna. Srednja ocjena koju je postigla ova generacija je 4,35 i bolja je u odnosu na srednju ocjenu prethodne generacije.”

Kako je to činila tokom njihovog školovanja, tako ni danas nisu nedostajali korisni savjeti maturantima koje je uputila direktorica sada kada se nalaze na životnoj raskrsnici.

“Našim maturantima želim da upišu studije koje žele i da nakon toga dobiju zaposlenje i rade ono što vole” – dodala je direktorica Bešić.

Kako je to izgledalo na svečanoj dodjeli diploma, pogledajte u fotogaleriji Ahmeda Jašarevića. Uskoro sve fotografije očekujte i na našoj Facebook stranici.

ČITAJ JOŠ:  Pijaca u Zenici formira cijene prema penzionerima

[flagallery gid=348]

GODISNJICA
MARKETING