Portal 072info

Međunarodni dan kafe: Blagodati čudotvornog napitka bez kojeg mnogi ne mogu zamisliti dan

kafa 222414250
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Danas se obilježava Međunarodni dan kafe koji je prvi put službeno obilježen 1. oktobra 2015. godine u Milanu, za vrijeme održavanja EXPO 2015, u organizaciji International Coffee Organization (ICO).

Kafa je jedan od najpopularnijih toplih napitaka, ima snažan učinak na mozak, pospješuje izmjenu tvari u organizmu, pojačava snagu i rad srca, poboljšava krvotok u srcu, podiže krvni pritisak, povećava količinu šećera u krvi i njegovu potrošnju.

Već odavno je ustanovljeno da kafa čini čuda za naš organizam. Osim što kafa pomaže i u mršavljenju, piše Healthline, ona smanjuje i depresiju te čini da se osjećate sretnije.

Ako uzmete sve blagodati koje nam nudi ovaj čudotvorni napitak, bez kojeg mnogi ne mogu da započnu dan, onda ćete sigurno pomisliti da kafu možete piti u neograničenim količinama, ali to nije tako. Ipak trebate biti umjereni kada je riječ o količini kafe koju pijete, kažu stručnjaci.

Naime, prevelika količina može izazvati nesanicu, anksioznost, lupanje srca i slične probleme, stoga uživajte u svojoj šoljici kafe, ali bez pretjerivanja.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner
Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

NEZAOBILAZAN JUTARNJI NAPITAK: Kafa sadrži brojne pogodnosti za naš organizam

072info.com

Kafa je dobra za zdravlje i možete je piti neograničeno

072info.com

Evo zašto ne treba bacati talog od kafe

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6