55237197 3AFD 47D0 B045 7E5990DB0328
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Izdvojeno / Muzika/TV / Zabava
NER FIT

Amira Medunjanin jedna je od naših najmoćnijih i svjetski priznatih muzičkih interpretatorica sevdaha, a koja će svojim jedinstvenim vokalom počastiti i publiku u Zenici, ali i okolnih gradova, koji će prisustvovati ovogodišnjem “Zenica summer festu”.

FIXGEHALT

Medunjanin s razlogom puni koncertne dvorane širom svijeta i posjetioce tjera na naklon i poštovanje, i to već 18 godina, koliko traje njena muzička karijera, a što neće biti izuzetak ni na spektaklu koji priprema i za publiku na Trgu u Zenici, koji je zakazan za četvrtak, 12. avgust, sa početkom u 20.30 sati.

Povodom ovog koncerta razgovarali smo sa respektabilnom interpretatoricom sevdaha, koja je za 072info otkrila šta očekuje publiku na koncertu u Zenici. 

072INFO: Šta publika u Zenici, ali i okolnih gradova koji će doći na koncert, može očekivati od popularne interpretatorice?

LIDER

Iskreno, nisam zaista dugo nastupala u Zenici. Tokom posljednjih nekoliko godina bila sam na svim stranama svijeta i nikako nisam mogla naći odgovarajući termin. Ali, evo sada prilike da se družimo. Vidite, često dolazim u Zenicu ili poslovno ili privatno tako da očekujem prije svega da se vidim sa prijateljima i da popijemo kafu i odem na ćevape, ako ništa drugo. A što se tiče nastupa, pretpostavljam da smo svi čekali da se vrijeme stabilizuje i situacija s Covidom bude normalnija kako bi mogli normalno izlaziti. Mislim, još uvijek je virus tu i ne treba se opuštati, ali drugačija je situacija u odnosu na prošlu godinu. Nadam se da će biti vakcina da možemo normalno funkcionisati u periodu koji je pred nama. Mislim da je to jedino rješenje.

A kao što sam rekla, nisam dugo bila u Zenici. Mislim da je prošlo deset godina, kada sam nastupila s Boškom Jovićem. Tako da je došlo vrijeme za ponovno druženje.

072INFO: Svi su se uželjeli koncerata zbog koronavirusa, možete li nam kazati kakav repertoar publika može očekivati? 

Pa i ja sam da budem iskrena. Dugo vremena smo bili zatvoreni i mislim da nam treba malo oduška od ovih teških posljednjih nekoliko mjeseci. Sve koncerte koje sam održala od maja mjeseca su zaista bili izuzetno emotivni, kako za nas na bini, tako i ljudima u publici. A mi ćemo pripremiti program koji će nadam se biti interesantan zeničkoj publici. Možda bude i pokoje iznenađenje, ali o tome ćemo kada dođe vrijeme.  

072INFO: Je li ovo Vaš prvi koncert u BiH nakon koronavirusa?

Prije ovog koncerta, u maju prošle godine sam imala koncert u Sarajevskoj Vijećnici povodom dana pobjede, a u ovoj godini prije Zenice nastupamo u Travniku i Jajcu. A nakon Zenice, trebali bi nastupiti u Tuzli i Tešnju, tako da se nadam da ćemo moći održavati koncerte bez nekih drastičnih ograničenja.