Mehmed Baždarević: Moramo zaboraviti na neku veliku igru, najbitniji su bodovi

bazdarevic 7142 750x422 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bivši selektor našeg državnog tima Mehmed Baždarević smatra da je rezultat primarni cilj kojem “Zmajevi” moraju težiti u današnjem susretu s Kazahstanom.

– Sad smo ušli u tu fazu gdje je svaka utakmica ključna. To opterećenje ključne utakmice ne smije umanjiti naše kapacitete. Moramo biti svjesni da je to jedna jako važna utakmica u kojoj mi moramo biti dominantni i ambiciozni, jednostavno znati kontrolisati utakmicu i što je najvažnije ostvariti rezultat – rekao je Baždarević za “Avaz”.

BiH će danas igrati na umjetnoj podlozi, a i sam Baždarević je imao priliku osjetiti to iskustvo u Andori.

– Sigurno da zato jeste bilo važno vidjeti, osjetiti podlogu. Protivnik ima više iskustva, ali to ne smijemo uopće shvatiti kao hendikep, jer u ovom momentu je najvažnije da se što prije prilagodimo tim uslovima. Utakmica mora biti odrađena profesionalno. Ono što je najvažnije u ovom momentu su bodovi – dodao je popularni Meša.

Osvrnuo se Baždarević i na brojne probleme s otkazima s kojima se susreo selektor Ivajlo Petev (Ivaylo).

– Sigurno da bi bilo lakše i selektoru i svima da su svi tu, i oni koji nisu uspjeli dobiti vize i koji nisu tu zbog povreda. Međutim, motivacija mora biti još jača da se nadomjesti nedostatak onih koji nisu tu. Mislim da imamo dovoljno iskustva uprkos svim nedaćama koje su nas pratile da ostvarimo povoljan rezultat. Moramo zaboraviti na nekakvu veliku igru i tražiti rezultat – dodao je Baždarević i poručio da je svim srcem uz “Zmajeve”.

GODISNJICA
MARKETING