MEHMEDOVIĆ: Nikšiću, obmanjuješ javnost i pripremaš teren u dogovoru sa Srbijom

MEHMEDOVIĆ: Nikšiću, obmanjuješ javnost i pripremaš teren u dogovoru sa Srbijom

Nermine Nikšiću, obmanjuješ javnost i pripremaš teren u dogovoru sa Srbijom: Riječ je o principima na kojima pregovaraš sa Viškovićem i da Srbiju spašavaš od duga od 4, 5 milijardi maraka i daješ im šanse za ulaganja bez da plate dug. Koja je to logika, premijeru? Jedno je graditi dobro-susjedske odnose, ali zašto uvijek na štetu Bosne!

Obzirom da me Nikšić prozvao i rekao da lažem, poručujem Nikšiću da pročita moju reakciju gdje je jasno navedeno i oko gradnje HE na toku srednja Drina i oko HE Buk Bijela. Jasno je da je Nikšić pustio obje informacije i jasno je kojim su se slijedom pojavile te da je ispipavao puls javnosti i svjesno manipulirao i stvarao zabunu. Drago mi je da je potvrdio da je istina da ne namjerava Srbiju usloviti plaćanjem duga, To nije ni spomenuo.

Nije osporio ni jedan element iz moje reakcije: prodao je principe, smatra da je normalno da ide u projekte sa Srbijom bez da se riješi pitanje duga Srbije prema BiH oko korištenja hidroenergetskih potencijala, što je suština. Ne možeš Nermine, tako manipulisati javnost, a da prođe neopaženo. Daješ Srbiji šansu i pripremaš im teren da koriste naše hidropotencijale bez da plate šta su dužni. To se tako ne radi. To je izdaja i zato se podnosi ostavka, a u konačnici odgovara pred zakonom. Osim toga, u izjavi si jasno naveo da iz FBiH učestvuje samo EP BiH a ne i EP HZ HB čime jasno ostavljaš prostor Čoviću da traži ustupke za južnu interkonekciju ili druge projekte. Zašto to radiš?! Je li misliš da su svi idioti oko tebe?

Nije ovdje završena priĉa Nikšiću!
Nudim vam premijeru analizu koju su radili bh experti, može vam koristiti da naučite o energetskom sektoru mnogo, ali i odnosu Srbije prema hidro potencijalima na Drini!

A Buk Bijela je bolna tačka Bosne, još ne istražena! Lažu vas vaši bliski suradnici!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS