Mehmedović žestoko “opleo”: Gudeljević etnički čisti MCP od Bošnjaka, ne nabavlja vakcine

Mehmedović žestoko “opleo”: Gudeljević etnički čisti MCP od Bošnjaka, ne nabavlja vakcine

Državni zastupnik (SDA) Šemsudin Mehmedović oglasio se na društvenim mrežama, te uputio javno pitanje predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji. 

– Do kada će službenici u institucijama BiH trpjeti bezakonje, silu, represiju, haos. Granična policija, Uprava za indirektno oporezivanje, Grubeša u Ministarstvu pravde, Ankica u Ministarstvu civilnih poslova, koja je ključna kočnica u nabavci vakcina.

Državni službenici u Ministarstvu civilnih poslova bježe glavom bez obzira i to samo Bošnjaci, ali oni koji su se deklarisali za državu Bosnu i Hercegovinu. Čim se dr. Draženka Malićbegović, pomoćnica ministra za zdravstvo u Ministarstvu civilnih poslova pojavila kao DF kandidat za ministricu zdravstva u Kantonu Sarajevo, znala je da su joj odbrojani dani kod Ankice Gudeljevic i civilnim poslovima.

Taj Sektor je napustila i šefica odsjeka za međunarodnu saradnju u oblasti zdravstva Jasna Džemić. Pa se zapitajmo gdje su nam vakcine, kada su dva ključna čovjeka za oblast zdravstva na međunarodnom planu pobjegla glavom bez obzira od Ankice Gudeljević. Glavni Ankicin pregovarač sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom je njena filozof savjetnica Sanja Vlaisavljević. Etničko čišćenje Ministarstva civilnih poslova Ankica je započela iz Pisarnice Ministarstva, gdje je odmah provela i izgubila u disciplinskom postupku protiv šefice Pisarnice Lamije Hodžić. Žena je inače bila u pola trudnoće.

Nastavak Ankicinog etničkog eksperimenta odvijao se u Jedinici za internu reviziju, gdje je također proveden disciplinski postupak protiv glavnog internog revizora Saida Piralića, čovjeka sa zdravstvenim problemima, koji više ne dolazi na posao. Ministarstvo je napustila i šefica odsjeka za informacione sisteme u oblasti sporta Mirela Mandal. Pritisak nije izdržala ni Mirela Lukovac, šefica odsjeka za koordinaciju pitanja mladih u Ministarstvu civilnih poslova BiH. Ona je također otišla. Iako je Damir Dizdarević, pomoćnik ministra, prije godinu otišao u penziju, nikad nije popunjeno mjesto pomoćnika ministra za rad i zapošljavanje. Nije popunjeno ni mjesto pomoćnika za pravne poslove, ni mjesto pomoćnika ministra za zdravstvo.

Što je u vremenu pandemije katastrofalna i brutalna činjenica. Ljudi od Ankicine torture bježe na različite načine, prebacuju se kako umiju i znaju. Pritisak da se piše na hrvatskom, slanje čestitki za Uskrs službenicima svih vjeroispovijesti. Pod posebnom prismotrom su Bošnjaci. Logorski uslovi rada, pritisci, sila, nasilje, nepravda… Ministarstvo koje je nekada pripremalo trećinu materijala za Vijeće ministara, na posljednjoj sjednici VM, od 60 tačaka ima dvije od kojih je jedna ponovljeno glasanje. Druga nebitna. Dok Ankica “česlja” Bošnjake, vakcina koje je teta Ankica trebala nabaviti, nigdje nema. Ljudi, u međuvremenu, umiru. Dok teta Ankica provodi politiku “ugrožene vrste”… Da li će predsjedavajući preuzeti odgovornost na sebe ili će spriječiti ovakvo neljudsko ponašanje jedne ministrice, ostaje da se vidi – napisao je Mehmedović.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10208672647730655&set=a.1062480099293&type=3
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica