Melania Trump održala oproštajni govor: Bila je čast služiti Amerikancima

Screenshot 1 2387 30

Odlazeća prva dama SAD-a Melania Trump, objavila je svoj oproštajni govor na Twitteru u kojem je navela da je bila izuzetna čast služiti Amerikancima koji su joj bili posebna inspiracija zbog njihove hrabrosti, ljubaznosti, hrabrosti i milosti. Kako je navela, prethodne četiri godine su bile nezaboravne u Bijeloj kući te smatra da će se sve ljude iz nje ponijeti u srcu i sjećati ih se sa ljubavlju i pričati kako su predstavljali pravi patriotizam.


“Upoznala sam mnoge mlade i hrabre junake koji su mi se obraćali sa ponosom u očima koji je ukazivao na to koliko su zadovoljni što mogu služiti ovoj zemlji. Zbog toga svima njima i njihovim porodicama poručujem da su oni naši heroji i uvijek će biti u mojim mislima i molitvama. Iste želje imam i za pripadnike policije i sve službe koje su nas pratile u stopu na svim našim putovanjima”, kazala je Melania.

Zahvalila se i zdravstvenim radnicima koji su dali sve od sebe da spase ljudske živote u pandemiji.

“Mnogo su me dirnula djeca koju sam posjećivala u bolnicama. Dok su se suočavali sa teškim bolestima i mnogim životnim izazovima oni su na neki način unosili radost svima koje su upoznali. Zahvaljujem svim sestrama, doktorima i svima u zdravstvenom sektoru koji su se borili za sve nas u ovom teškom vremenu u kojem vlada pandemija. Iskreno tugujemo sa svim porodicama koje su izgubile svoje najmilije u ovoj krizi”, rekla je Melania.

Naglasila je da joj je izuzetna čast što je imala priliku predstavljati naciju ljubaznih i velikodušnih ljudi.

Govorila je o budućim generacijama, roditeljima koji se suočavaju sa velikim izazovima poput interneta kojem su djeca izložena te je tako naglasila da se ona u protekle četiri godine borila protiv izloženosti djece online nasilju.

“Bila je čast predstavljati američki narod u inostranstvu te želim naglasiti da su me inspirisali ljudi koje sam upoznavala širom svijeta. Ohrabrujem roditelje da obrazuju svoju djecu u heroje koji će se žrtvovati za djecu i brinuti za druge u svojoj zajednici. Ova obećanja se tiču svih nas. Neka Amerika bude ambasador najboljeg, fokusirajte se na ono što nas ujedinjuje, uvijek birajte ljubav umjesto mržnje, mir umjesto rata i stavljajte druge na prvo mjesto umjesto sebe”, poručila je Melania.

Melania Trump je održala govor nakon što je nacija kritikovala jer je odbila budućoj prvoj dami Jill Biden pokazati Bijelu kuću i time prekinula stogodišnju tradiciju.

Klix

Prethodni članakJoš jedna srbijanska glumica javno progovorila o seksualnom zlostavljanju Mike Aleksića
Sljedeći članakUpoznajte 108-godišnju Italijanku vakcinisanu protiv korone, prošle godine preboljela virus