Memić: Polako stiže pravda, poručio bih drugima da spavaju u tenama

02.02.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Obitelj Dzenana Memica i oni koji je podrzavaju okupili su se danas ispred Tuzilastva Kantona Sarajevo, gdje su predali zahtjev za smjenu glavne tuziteljice Sabine Sarajlije. Muriz Memic Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Sutkinja Suda BiH Hasija Mašović na prijedlog tužitelja Ćazima Hasanspahića odredila je jednomjesečni pritvor Josipu Barćiću koji se tereti da nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap, a koji je mogao biti krunski dokaz u dokazivanju ubistva Dženana Memića.

Hrabri otac Dženana Memića, gospodin Muriz Memić za Radiosarajevo.ba kazao je kako se konačno naziru neki pomaci u pravom smijeru.

Državno tužilaštvo je pokazalo da hoće da radi na ovom predmetu. Barčić ostaje u zatvoru mjesec dana, pa ćemo da vidimo dalje. I mi smo tek saznali nove detalje, šokatni detalji su izneseni da je Alisa otišla s krvavom majicom kući koja je kasnije isječena i nije izuzeta istražena ni vještačena”, ističe Memić.

Naglašava kako se istraga nastavlja i širi na još šest osoba koje su zaštićene.

Poručio bih drugima da spavaju u tenama jer se ne zna po koga će kad doći Tužilaštvo BiH, a svakoga će stići pravda, polako stiže, a mi ne odustajemo. Ovim putem poručujem i Mirsadu Dželiloviću da se urazumi”, kazao je Memić.