Screenshot 7 340
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Iako je muzička industrija u Srbiji i regionu privremeno stala zbog otkazanih nastupa pjevačima, poznati Sarajlija tvrdi da za njihovu muzičku produkciju nema zime narednih pet godina jer su unaprijed napravili biznis plan. Kućanin u razgovoru za portal Nova.rs ističe kako njegovi pjevači funkcionišu tokom pandemije.

“Što se tiče nas samih i naših izvođača od Bube Korelija, Jale Brata, Cobija, Inasa, Elene Kitić i drugih, gubici ne postoje jer imamo biznis planove za pet godina unaprijed. Imamo prihode od televizije “Imperija” čije se središte u Sarajevu, kao i od muzičkog studija “Imperia” i “Bassivity digital”, plus muzičke platforme gdje smo godinama u vrhu. Zajedničkim snagama radimo na čuvanju novca, ulaganju u druge poslove, što znači da svaki izvođač iz naše produkcije po ugovoru mora da brine uz pomoć, finansijskih savjetnika, za svoju budućnost. Za razliku od drugih, porodična atmosfera između svih radnika, producenata do samih izvođača je zbrinuta. Jedino što nam nedostaje su nastupi i širenje fan baze, ali sve u svoje vrijeme”, rekao je menadžer.

Mersad ističe da bi estradni umjetnici trebalo da dobiju neku pomoć jer su mnogi njegovi saradnici u velikom gubitku.

“Nadam se da će se pronaći neko rešenje zbog svih ostalih kolega. Zdravlje je ipak na prvom mjestu, ostale stvari će se riješiti. Boljitak očekujem tek sljedeće godine. Mislim da je ova 2020. godina, što se tiče posla, otišla u nepovrat”, završava Kućanin.