Mercator se oglasio, lijepa vijest za radnike Konzuma u BiH

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Iztok Verdnik, pomoćnik predsjednika Uprave za korporativno komuniciranje, za N1 je kazao da je Mercatorovo preuzimanje djelatnosti Konzuma u BiH “samo koncept na kome smo u Mercatoru puno radili i svugdje naišli na podršku”.

“Za realizaciju je potrebno dobiti podršku raznih čimbenika, i Agrokora i Mercatora. Ne radi se samo o promjeni brenda, već preuzimanje znači promjenu asortimana koji mora biti u saglasnosti s potrebama kupaca i čitav niz drugih aktivnosti da bi takva operacija bila uspješna”, kazao je Verdnik za N1.

ČITAJ JOŠ:  Hoće li građani BiH na proteste zbog porasta cijena?

Dodao je da su u Mercatoru sigurni da postoji potencijal za uspješno vraćanje na tržište BiH na osnovu značenja koje nosi brend u BiH, na osnovu iskustava sa poslovanjem Mercatora u BiH prije promjene, na osnovu prijašnje saradnje s dobavljačima, na osnovu koncepta kojeg razvija Mercator, na osnovu iskustava zaposlenih u Mercatoru kao poslodavcu.

“Moram naglasiti da koncept predviđa preuzimanje svih obaveza Konzuma BiH do dobavljača, naravno u zajedničkom interesu po dugoročnu saradnju, kao i preuzimanje svih zaposlenih. Sigurni smo da će sve potrebne odluke imati visoki prioritet. Mislimo da je u interesu kupaca u BiH, lokalnih i regionalnih dobavljača, banaka, zaposlenih, države da se zadrže radna mjesta, izmire obaveze prema dobavljačima i da se trgovina u BiH odvija uspješno”, kazao je Iztok Verdnik, pomoćnik predsjednika Uprave za korporativno komuniciranje, za N1.

ČITAJ JOŠ:  Uhapšeni načelnik opštine pravdao se u policiji da je 350.000 eura dobio kao poklon kada se oženio

N1

GODISNJICA
MARKETING