Mesdžidu-l-haram i Poslanikova džamija od 17. oktobra u punom kapacitetu otvorene za obavljanje namaza

mesdzidu l haram u mekki i poslanikova dzamija u medini od 17 oktobra u punom kapacitetu otvorene za obavljanje namaza56053
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Saudijska Arabija saopćila je da će dozvoliti da Velika džamija (Mesdžidu-l-haram) u Mekki i Poslanikova džamija u Medini budu otvorene za namaze u punom kapacitetu u okviru ublažavanja ograničenja uvedenih u borbi protiv pandemije korona virusa.

Kako navodi saudijska službena agencija SPA, iz Ministarstva unutrašnjih poslova je navedeno da će od nedjelje, 17. oktobra, restrikcije biti ublažene za građane koji su primili dvije doze vakcine, prenosi Anadolija.

Donesena je odluka o uklanjanju pravila o obaveznom nošenju maski i držanju distance na otvorenom prostoru, a omogućeno je i potpuno korištenje kapaciteta na sastancima, javnim mjestima, javnom prijevozu, restoranima, kinima i drugim prostorima.

Iz Ministarstva je također navedeno da je odlučeno da se događaji mogu organizirati u salama za vjenčanja i sličnim prostorijama bez ograničavanja broja prisutnih, te da se za prisutno na takvim skupovima uvede uslov od dvije doze vakcine protiv COVID-19.

U Saudijskoj Arabiji je od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 8.758 osoba, a broj zaraženih je dostigao 547.845.

GODISNJICA
MARKETING