mesdzidu l haram u mekki i poslanikova dzamija u medini od 17 oktobra u punom kapacitetu otvorene za obavljanje namaza56053
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 16, 2021 @ 7:30
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
FIXGEHALT

Saudijska Arabija saopćila je da će dozvoliti da Velika džamija (Mesdžidu-l-haram) u Mekki i Poslanikova džamija u Medini budu otvorene za namaze u punom kapacitetu u okviru ublažavanja ograničenja uvedenih u borbi protiv pandemije korona virusa.

NER FIT

Kako navodi saudijska službena agencija SPA, iz Ministarstva unutrašnjih poslova je navedeno da će od nedjelje, 17. oktobra, restrikcije biti ublažene za građane koji su primili dvije doze vakcine, prenosi Anadolija.

Donesena je odluka o uklanjanju pravila o obaveznom nošenju maski i držanju distance na otvorenom prostoru, a omogućeno je i potpuno korištenje kapaciteta na sastancima, javnim mjestima, javnom prijevozu, restoranima, kinima i drugim prostorima.

Iz Ministarstva je također navedeno da je odlučeno da se događaji mogu organizirati u salama za vjenčanja i sličnim prostorijama bez ograničavanja broja prisutnih, te da se za prisutno na takvim skupovima uvede uslov od dvije doze vakcine protiv COVID-19.

Tekst se nastavlja nakon reklame

U Saudijskoj Arabiji je od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 8.758 osoba, a broj zaraženih je dostigao 547.845.

LIDER