MEZAR SINANA SAKIĆA OD MERMERA IZ TURSKE VRIJEDI 20.000 EURA: Izgled vječne kuće legendarnog pjevača privlači ljude iz cijelog svijeta

MEZAR SINANA SAKIĆA OD MERMERA IZ TURSKE VRIJEDI 20.000 EURA: Izgled vječne kuće legendarnog pjevača privlači ljude iz cijelog svijeta

Legendarni pjevač, Sinan Sakić, napustio nas je prije šest godina i ostavio iza sebe mnoštvo hitova i pjesama koje se i dan danas pjevaju.

Izgled njegovog mezara, privukao je mnoge ljude, a svaki dan na desetine njih dođe da posjeti pevačev vječni dom.

Ono što je svima svojevremeno privlačilo najveću pažnju su svakako godine koje su protekle dok mezar nije dobio izgled kakav danas ima, te je duži vremenski period pjevač bio bez nišana.

Danas, Sinanov spomenik je zaista unikat, te ne znamo još neki mezar koji ima ovako veličanstven izgled. Zanimljivo, bijeli mermer je transportovan iz Turske jer u Srbiji nije imalo gdje da se kupi u komadu.

Sve je platla Sabina, njegova supruga, koja je zbog ovakavog vida poštovanja prema mužu morala da ostane bez oko 20.000 eura.

“Redovno obilazim Sinanovu vječnu kuću. Radila sam i nisam se smirila dok to nije urađeno bas onako, da on bude zadovoljan. Ipak, moram da priznam, imala sam u ovih pet godina periode kad sam jako bila ljuta na Sinana jer me je ostavio, pa jedno vrijeme nisam htjela da idem. Prođe neko vrijeme, pa opet krenem”, kaže Sabina.

Ipak, ono što mami suze posjetiocima je svakako i natpis na nišanima bračnog para Sakić.

“Ljubavi jedina, bila si i bićeš duša moje duše. Zauvjek u vječnosti”, piše Kurir.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica