Mia Pojskić nova direktorica Regionalne deponije “Mošćanica” 

Mia Pojskić nova direktorica Regionalne deponije “Mošćanica” 

Nakon provedene konkursne procedure, nova direktorica Regionalne deponije “Mošćanica” je MIA Pojskić, diplomirani ekonomista. 

U svojoj dosadašnjoj karijeri, Pojskić je obavljala odgovorne pozicije poput savjetnice Gradonačelnika za ekonomska pitanja u Gradskoj upravi Zenica gdje je glavni akcenat angažmana bio na kontroli rada javnih preduzeća i javnih ustanova čiji je Osnivač Grad Zenica, stručne savjetnica za finansijsko – računovodstvene poslove u Službi za finansije Grada Zenica, šefica Odsjeka za javna preduzeća i javne ustanove čiji je osnivač Grad Zenica pri Službi kabineta Gradonačelnika, šefica Sektora za Javna preduzeća i Javne ustanove čiji je osnivač Grad Zenica…

Pojskić je i certificirani interni revizor za javni sektor, certificirani računovođa, a posjeduje i zvanje asistenta za naučnu oblast “Računovodstvo i revizija” na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Radila je i kao spoljni saradnik, asistent, na predmetima Troškovno računovodstvo i Menadžersko računovodstvo sa prosječnim ocjenama 4,8 od strane studenata (anketiranje koje se provodi na kraju semestra među studentima), te bila zaposlena u J.u.A Frischeis d.o.o. Visoko, na poslovima knjigovodstva i finansija.

Student je master studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zenici, smjer Računovodstveni i revizijski menadžment.

Podsjetimo, prije Pojskić na čelu RD “Mošćanica” bio je Adnan Šabani, a koji je podnio ostavku na mjesto direktora nakon čega je uslijedio konkurs na kojem je Pojskić izabrana za direktoricu naredne četiri godine.

Zvanično je kao direktorica Pojskić na ovu funkciju stupila 1. decembra.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE