Portal 072info

Migranti “preplavili” ulaz u Veliku Kladušu: Hiljade ih na ulicama, mještani strahuju

Screenshot 3 867
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu već dugo izmiče kontroli, međutim, najkritičnije stanje je u Velikoj Kladuši. Mještani ovog grada skoro svakodnevno apeluju na veliki broj migranata zbog kojih su, kako kažu, uplašeni i osjećaju se nesigurno, jer su tamo mjesecima.

Zbog migranata mještani Kladuše ne izlaze iz kuća i ne šetaju po gradu, poručuju da ne mogu normalno živjeti. Nerijetko se spominju i sve učestaliji napadi migranata na građane Velike Kladuše.

Prizor u kojem je hiljade migranata “preplavilo” ulaz u Veliku Kladušu zabilježio je jedan od mještana koji je video podijelio na svom Facebook profilu.

“Šta reći na ovo, ne daju našem narodu da ide svojim kućama, a oni se mogu slobodno kretati kuda žele i raditi šta im je volja”, ogorčeno je poručio mještanin Velike Kladuše.

Još od 2018. godine Unsko-sanski kanton je na samom udaru migracijskog talasa i hiljade ljudi je prošlo i još prolazi preko ovog područja.

Podsjetimo, Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić rekao je da nastoji ispitati sve mehanizme readmisije ilegalnih migranata u zemlje odakle su došli te da u tom poslu očekuje pomoć Austrije i drugih zemalja EU.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Cijeli svijet gleda na Lezbos, a o 12.000 migranata u Bihaću svi šute

072info.com

AKCIJA SIPA-e U ZENICI: Presreli dva automobila, pronađeno 8 migranta (FOTO)

072info.com

Na području Zeničko-dobojskog kantona dvije osobe uhapšene zbog krijumčarenja migranata

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)