Migrantice iz kampa “Ušivak” proizvodit će antibakterijske sapune i maske

Migrantice iz kampa Usivak radionica Foto FB

U Hadžićima će sutra za grupu migrantica iz kampa “Ušivak” biti organizirana edukacijska radionica za izradu antibakterijski sapuna i šivenja zaštitnih maski, koju implementira Unija za održivi povratak i integracije u BiH u okviru projekta “Budimo odgovorni-program podrške migrantima u BiH”, finansiran od IRC Balkans.

Prva radionica održana je početkom septembra u prostorijama udruženja “Ars populi” u Hadžićima, kada su prvi put izvan kampa “Ušivak” bile migrantice iz Irana, Iraka i Afganistana.

Tom prilikom upoznale su se tehnologijom izrade i sastavom antibakterijskih sapuna te izradom zaštitnih maski i prisustvovale su predavanju u sklopu modula “Zaštita i prevencija od COVID 19”, finansiran od IRC Balkans.

Na sutrašnjoj radionici migrantice iz kampa “Ušivak” će učiti kako se izrađuju antibakterijski sapuni kako bi mogle nastaviti da samostalno proizvode sapune za potrebe kampa. https://f93eec99081a0f8ec792e3ec059598b1.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Radionica će biti održana u Kulturnom centru Hadžići u 11 sati, najavljeno je iz Unija za održivi povratak i integracije u BiH.