mija
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 6, 2021 @ 15:40
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, komentirao je poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

NER FIT

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

– Već deseti put u posljednjih par godina moram javno reći da suosjećam sa svim porodicama koje su pogođene poplavama u BiH.

Poraz našeg društva

Javno svima kojima su kuće poplavljene mogu samo ponuditi da su vrata moje kuće otvorena. Šta ima moja porodica imate i vi bez obzira kako se zovete i kako se bogu molite ili ne molite.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Međutim ono što je poraz našeg društva jeste da je 2021. godina i da nakon svake katastrofe ovog tipa ne radimo ništa da trajno riješimo problem vodotoka naših rijeka.

Svima puna usta patriotizma ali sve u rijeke bacamo, ima para za službene limuzine i helikoptere al nema za opremu za civilnu zaštitu, ima para za zgrade institucija ali nema za regulisanje vodotoka i otpadne vode.

Neka se manu slikanja i herojstva

Nažalost i poslije ovih poplava ništa se neće trajno riješiti, ali do tada barem neka institucije rade svoj posao, a “političari” neka se manu slikanja i herojstva i nek’ riješe probleme građana tamo gdje treba u skupštinama gdje su plaćeni to da rade, a ne da pričaju o ratu.

Još jednom vrata mog doma su otvorena za sve ljude koji nemaju gdje, a i ova poplava samo izbaci svu nesreću naše realnosti, nažalost! – stoji u objavi Vojina Mijatovića.

Objava Vojina Mijatovića
  • Objava Vojina Mijatovića
  • LIDER