Miju Begović graničari vratili u Zagreb: Poznatoj glumici nije dozvoljeno da otputuje u BiH!

Podijelite vijest

Poznata hrvatska glumica Mia Begović našla se jučer u neugodnoj situaciji. Naime, hrvatski granični policajci vratili su je s granice pod objašnjenjem da ima zabranu izlazaka iz zemlje!

Mia Begović je, naime, iz Zagreba autom krenula za Tuzlu s Arminom Ćatićem, glumcem i direktorom Narodnog pozorišta u Tuzli. Međutim, kada su došli do hrvatske granice, graničari glumici nisu dali da napusti zemlju.

Nakon žestoke svađe i ubjeđivanja, granični policajci su bili neumoljivi, te su popularnoj glumici rekli da joj ne preostaje ništa drugo do vratiti se nazad u Zagreb. Ovo možda i ne bi bio problem da Mia Begović ne priprema predstavu ‘The Big Sister’ u režiji Jasmina Durakovića u Narodnom pozorištu Tuzla, čija se premijera opasno bliži, a u kojoj ona ima glavnu ulogu.

Na svu sreću, danas se utvrdilo da je zabrana izlazaka iz Hrvatske bila, zapravo, ‘proceduralna greška’, te Miju Begović već danas očekuju na probi u Tuzli.

Podjećamo, ‘The Big Sister’ je novi teatarski koprodukcijski projekat Naradnog pozorišta Tuzla i Satričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba. Predstava nastaje prema hvaljenoj knjizi ‘Rašeljka i druge žene’ hrvatske spisateljice Milane Vlaović, a u režij poznatog bh. reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića koji je uradio i dramatizaciju ovog djela.

‘The Big Sister’ je dramska komedija o životu i naličju show svijeta nogometaša inspirisana knjigom Milane Vlaović, nekadašnje supruge poznatog hrvatskog reprezentativca Gorana Vlaovića, ali i univerzalna priča o životu, ljudskoj sreći i brodolomima, o ljubavi i samoći. Kroz priče četri supruge poznatih evropskih nogometaša, čije su sudbine donekle ispretpletene, ova će predstava pokušati razotkriti intimni dio ovoga svijeta, ali je projekat koji ima ironijski odnos prema ovome show bussinessu ali ga i slavi kao jedini stvarni evopski odgovor američkoj mašineriji zabave koji znamo pod imenom Hollywood.

Glumački ansambl ove predstave čine glumci iz Krempuha i glumci i Narodnog pozorišta Tuzla, a reditelj Jasmin Duraković uloge je povjerio:  Miji Begović, Jasmini Čelebić, Tariku Filipoviću, Nerminu Omiću, Ivani Perkunić, Nini Terzić, Oliveri Blažević, Edisu Žiliću, Nedimu Malkočeviću i Ademiru Hogiću… Saradničku ekipu predstave predvodi scenograf Jusuf Hadžifejzović poznati bh. konceptualni umjetnik, kostimograf predstave je Lana Lončarević, a muziku i navijački song predstave radit će eminentni rock art umjetnik Sejo Sekson.

Premijera predstave planirana je za 15. maj.

Depo.ba