Milorad Dodik poručio Gabrielu Escobaru: Je*e mi se za sankcije

Screenshot 6 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) rekao je specijalnom izaslaniku američkog predsjednika Joea Bidena za Zapadni Balkan Gabrielu Escobaru da mu se “je*e za američke sankcije”.

“Želim da kažem da sam vidio jedno nekorektno postupanje Američke amabasade u Sarajevu koja je dala saopćenje povodom mog razgovora s gospodinom Escobarom. Ja nisam bio spreman da izađem u javnost sa detaljima tog razgovora, ali imajući u vidu da su oni odlučili da kažu samo ono što su oni rekli, a vezano je za prijetnje nekim sankcijama”, kazao je Dodik, a zatim pročitao i pokazao stenogram sa jučerašnjeg sastanka.

ČITAJ JOŠ:  Svega se odričemo: Spali smo na pileća krilca i salamu

Escobar: Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruišu politički, ali i prema onima koji maju korist od toga.

Dodik: Je*e mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš samnom razgovarati nemoj mi prijetiti.

Escobar: To nije prijetnja, ovo je činjenica.

Dodik: Šta god vi uradili, u redu to je vaša stvar, ali da se vratimo malo na ovu priču o retorici. To slušam već 20 godina, ovdje pokušavate od nas da napravite poslušne ljude koji samo trebaju da pričaju ono što vama odogovara, a u suštini sve ovo što danas govorite, da je problem u BiH – to ste vi napravili, to su vase pogrešne politike, nisu naše …”.

ČITAJ JOŠ:  Korona u prvoj polovini avgusta u BiH odnijela 132 života

Ovaj dio možete pogledati na snimku press konferencije od 34:50 minute:

Dodik je danas kazao i da će ovu riječ koristiti uvijek prema onima koji misle da mogu prijetiti sankcijama.

Kako je navedeno na Twitter nalogu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, Escobar je jučer Dodiku prenio stav Sjedinjenih Američkih Država da su prijetnje otcjepljenjem antidejtonske i da građanima Republike Srpske ne nude ništa osim izolacije i ekonomskog očaja.

Navedeno je kako je Escobar ponovio snažnu predanost SAD-a suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH kao jedne zemlje u kojoj su i entiteti Republika Srpska i Federacija BiH i Brčko distrikt prosperitetniji i sigurniji kada se lideri bore protiv korupcije, jačaju integritet, pravičnost izbora u BiH i kreću naprijed u reforme koje donose ekonomski oporavak.

ČITAJ JOŠ:  Mediji u Srbiji: Dodik spremio novac da bježi i prebacio ga u Srbiju?
GODISNJICA
MARKETING