Mineralna voda ubrzava mršanje?

Mineralna voda ubrzava mršanje?

Ako želite smršati, posegnite za čašom mineralne vode. Sudeći prema novom istraživanju objavljenom u časopisu Obesity, prirodna mineralna voda je idealan napitak u borbi protiv suvišnih kilograma.

Istraživanje je obuhvatilo 300 koji su do tada pili gaziranu vodu svakog dana i koji se u prosjeku imali oko 90 kilograma (pojedinačno). Ova grupa je na startu istraživanja bila podijeljena u dvije grupe.

Jednoj grupi je naloženo da nastavi da pije gaziranu vodu, dok je drugoj to pravo oduzeto. Na kraju studije (poslije 12. sedmice), grupa koja se odrekla mineralne je izgubila 4 kilograma, dok je prva grupa koja je nastavila da pije uspjela da skine dva više, odnosno šest! Hm, čuda se ipak dešavaju, ili je mineralna voda čudotvorni napitak koji skida kilograme?

Prema nutricionistima, grupa koja je nastavila da pije gaziranu vodu je imala kontinuitet jer je već do tada pila i mogla je lakše da apsorbuje hranu, dok je druga doživjela u organizmu “šok” (pošto je morala da prekine svoju svakodnevnu rutinu) što je rezultiralo stresom koji je utjecao na nivo hormona i šećera u krvi, pa je samim tim usporio mršavljenje, piše Cosmopolitan.rs.

Bez obzira na rezultate ove studije, još niko ne može sa sigurnošću da tvrdi kako je prirodna mineralna voda moćno piće u borbi sa kilogramima.

Cosmopolitan.rs

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE