Ministar finansija Srbije Siniša Mali sakrio vlasništvo nad 24 apartmana

E86E2A91 FCD1 4662 B39D 301E08A91155
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U okviru međunarodnog projekta “Pandora papers” potvrđeno je da je ministar finansija Srbije i bivši gradonačelnik Beograda Siniša Mali bio vlasnik 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju.

Prema podacima do kojih su došli istraživači unutar projekta “Pandora papers”, Mali je kao vlasnik dvije ofshore kompanije sa Britanskih Djevičanskih Ostrva kupio 23 stana, a još jedan je kupio na svoje ime.

Kada su 2015. godine novinari KRIK-a i novinarske mreže OCCRP otkrili da je tadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali kupio 24 luksuzna stana u bugarskom ljetovalištu “Sveti Nikola“, on je to negirao.

ČITAJ JOŠ:  DETALJI DRAME: Djevojčica stajala ispred škole, ranjena u ruku
5808BC0D 7BE2 41E8 A9B6 263BC7F71BD7

“Ukoliko utvrdite da sam vlasnik bilo kojeg od ovih stanova, svi su vaši. Dobićete ključ istog trenutka”, rekao je Mali tada novinarima na vanrednoj konferenciji koju je organizovao zbog ovog istraživanja.

Tada je rekao i da ne stoji iza dvije offshore kompanije, “Brigham Holding & Finance Inc“ i “Etham Invest & Finance Corp.“ koje su kupile preostala 23 apartmana.

Sada, šest godina kasnije, pojavili su se dokumenti procurili iz agencije za osnivanje offshore kompanija “Trident Trust“, čiji je Mali bio klijent, a koja su dokaz da je Mali definitivno bio vlasnik dvije ofshore kompanije i apartmana u Bugarskoj.

ČITAJ JOŠ:  Od petka za ulazak u Srbiju neće biti potreban PCR test

Za Malog je “Trident Trust” registrovao dvije offshore kompanije “Brigham Holding & Finance Inc.“ i “Etham Invest & Finance Corp.“, a one su zatim kupile dvije firme u Bugarskoj – “Erma 11” i “Erul 11” – koje su u svom vlasništvu imale apartmane.

Novi dokumenti u projektu “Pandora papers“, certifikati o vlasništvu nad firmama, otkrivaju da je bio i vlasnik ovih kompanija.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić godinama je branio svog bliskog saradnika Malog od sumnji da je umješan u korupciju.

ČITAJ JOŠ:  STIGLA GRUPA IZ SRBIJE: Prvi turisti došli u BiH nakon više od dva mjeseca
GODISNJICA
MARKETING