Portal 072info

Ministar Isak o problemu saobraćaja u Vranduku: Sve dogovoreno mora biti ispoštovano

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na inicijativu Vlade ZDK i ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, gospodina Arnela Isaka, u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak o problemu odvijanja saobraćaja zbog rekonstrukcije tunela Vranduk, na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Vlade ZDK, Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK i Kantonalne direkcije za ceste ZDK, te predstavnici JP Ceste Federacije BiH, Grada Zenice i mjesnih zajednica koje gravitiraju području kroz koje prolaze alternativni putni pravci za vrijeme zastoja zbog radova na rekonstrukciji tunela u Vranduku.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Želimo da svako u ovom spektru institucija uključenih u rješavanje ovog problema svojim obavezama pristupi krajnje ozbiljno i odgovorno. U tom smislu, institirat ću da sve što je dogovoreno na današnjem sastanku u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona bude i ispoštovano”, kaže ministar Isak, koji se tokom sastanka sa predstavnicima mjesnih zajednica Tetovo i Banlozi dogovorio da obiđe ova područja i lično se uvjeri u težinu uslova na cesti koja prolazi kroz ova naselja.

Kako je i dogovoreno, ministar Arnel Isak je odmah nakon sastanka sa predstavnicima mjesnih zajednica obišao teren i obećao da će učiniti sve kako bi interesi svih građana Zeničko-dobojskog kantona bili uvažavani i dostojanstveno ispunjeni.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Na sastanku je dogovoreno da se hitno pristupi sanaciji udarnih rupa na alternativnom pravcu, regionalnoj saobraćajnici Zenica – Nemila, te da se ovim putem zabrani saobraćaj teretnim vozilima, kako bi se sačuvalo stanje saniranih saobraćajnica.

Najavljeno je i da će od septembra kroz tunele u Vranduku biti ponovo pušten dvosmjerni saobraćaj, a kraj radova se očekuje na proljeće naredne godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
  • 86
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Neupitna podrška Arnelu Isaku u Kasapovićima, Hajkovićima i Drugavcima

072info.com

Ogromna posjeta i na skupu u Vukotićima: Vrijeme je da Zenica krene putem novih ideja (FOTO)

072info.com

POKUŠAJI ZASTRAŠIVANJA NOVINARA: Pivić razmišlja o povlačenju u korist A-SDA, biračko tijelo podijeljeno na dva kandidata

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6