Portal 072info

Ministar Isak o problemu saobraćaja u Vranduku: Sve dogovoreno mora biti ispoštovano

Na inicijativu Vlade ZDK i ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, gospodina Arnela Isaka, u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona održan je sastanak o problemu odvijanja saobraćaja zbog rekonstrukcije tunela Vranduk, na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Vlade ZDK, Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK i Kantonalne direkcije za ceste ZDK, te predstavnici JP Ceste Federacije BiH, Grada Zenice i mjesnih zajednica koje gravitiraju području kroz koje prolaze alternativni putni pravci za vrijeme zastoja zbog radova na rekonstrukciji tunela u Vranduku.

Želimo da svako u ovom spektru institucija uključenih u rješavanje ovog problema svojim obavezama pristupi krajnje ozbiljno i odgovorno. U tom smislu, institirat ću da sve što je dogovoreno na današnjem sastanku u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona bude i ispoštovano”, kaže ministar Isak, koji se tokom sastanka sa predstavnicima mjesnih zajednica Tetovo i Banlozi dogovorio da obiđe ova područja i lično se uvjeri u težinu uslova na cesti koja prolazi kroz ova naselja.

Kako je i dogovoreno, ministar Arnel Isak je odmah nakon sastanka sa predstavnicima mjesnih zajednica obišao teren i obećao da će učiniti sve kako bi interesi svih građana Zeničko-dobojskog kantona bili uvažavani i dostojanstveno ispunjeni.

Na sastanku je dogovoreno da se hitno pristupi sanaciji udarnih rupa na alternativnom pravcu, regionalnoj saobraćajnici Zenica – Nemila, te da se ovim putem zabrani saobraćaj teretnim vozilima, kako bi se sačuvalo stanje saniranih saobraćajnica.

Najavljeno je i da će od septembra kroz tunele u Vranduku biti ponovo pušten dvosmjerni saobraćaj, a kraj radova se očekuje na proljeće naredne godine.

Podijelite članak
  • 86
    Shares

Počitajte još

Ministar Isak: Svi trebaju imati makar približno iste šanse. Podrška talentiranoj sportistkinji Sabiri Dizdarević

D.H

Ministar Arnel Isak potpisao Prostorni plan Zenice

Redakcija

VRANDUK: Kolone na M-17, haos na obilaznici, probijeni rokovi, automobili u defektu…

D.H