Portal 072info

Ministar Isak u Tešnju: Izvršna vlast mora biti servis privrede, proizvodnja ne smije da trpi

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak je danas boravio u Tešnju, gdje je posjetio kompaniju Madi d.o.o. Tešanj i u društvu direktora Edina Jabandžića obišao pogone ove renomirane kompanije, lidera peradarske industrije u ZDK i BiH, koja odnedavno izvozi na zahtjevno tržište Evropske unije, odnosno u Njemačku. To je bio prvi slučaj da je kamion pilećeg mesa iz BiH otpremljen za EU.

„Sve moje aktivnosti su usmjerene ka ostvarenju najboljih interesa građana, a posebno mjesto u mojim aktivnostima su one koje za cilj imaju poboljšanje poslovanja naših privrednika. Mi kao izvršna vlast i kantonalna administracija moramo biti servis privredi kako bismo zajedničkim naporima stvorili uslove za dodatnih zamah i poboljšanje poslovanja privrednih subjekata, a što se onda direktno odražava na veći životni standard i bolji kvalitet življenja naših građana“, kaže ministar Isak.

Kompanija „Madi“ Tešanj, kao lider mesne industrije u BiH, može biti primjer drugim privrednim subjektima kad je u pitanju zaštita okoliša, kao jedan segment djelatnosti Ministarstva na čijem je čelu vrijedni ministar Isak.

Podsjetimo, kompanija Madi je još prije pet godina izgradila i u funkciju pustila milion KM vrijedan sistem najsavremenijih uređaja za tretman sanitarno-fekalnih i tehnoloških otpadnih voda iz procesa proizvodnje.

Podijelite članak
  • 16
    Shares

Počitajte još

Ministar Isak i Pekić obišli radove na održavanju ceste Visoko – Kiseljak

072info

MINISTAR ISAK: Sigurnost građana i učesnika u saobraćaju nam je primarna obaveza

072info

POČELO ASFALTIRANJE CESTE LOKVINE-ČAJDRAŠ Ministar Isak: Dok drugi obećavaju, mi ispunjavamo

072info