Portal 072info

Ministar Isak u Visokom: Kapitalni projekti za bolju bezbjednost svih građana ZDK!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, održao je u Visokom radni sastanak sa Amrom Babić, načelnicom Visokog, kojem su prisustvovali i predstavnici Kantonalne direkcije za ceste ZDK, kao i Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova ZDK. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Sastanak je održan s ciljem kreiranja planova i koordinacije aktivnosti na realizaciji zajedničkih kapitalnih projekata na regionalnim cestama na području Visokog u tekućoj godini, kako iz budžeta Kantona tako i iz Općine Visoko.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Prema riječima ministra Isaka, nakon sastanka i prezentacije konstatirano je da Visoko ima specifične probleme naročito kada je riječ o regionalnim pravcima.

  • Posebno je to evidentno na dionicama R443 Visoko – Kiseljak i R445 Visoko – Kakanj. Kao osoba na čelu ovog ministarstva mogu poručiti da postoji želja i volja za realiziranjem novih kapitalnih projekata ne samo u Visokom nego i drugim općinama, a sve sa ciljem bolje bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i građana u cijelom Kantonu. Uostalom, infrastruktura je stub države i Kantona, tako da ćemo u narednom periodu maksimalno nastojati da sagledamo probleme u svakoj općini Kantona i pokušamo poboljšati stanje – kaže Isak.

Govoreći o planovima u Visokom, Isak dodaje da su to projekti izgradnje kružnog toka na semaforima – Stara ciglana, sanacije regionalnih saobraćajnica, projekte vertikalne i horizontalne signalizacije, projekta povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, sa akcentom na dionici prema Kiseljaku, postavljanje zaštitne ograde i mreže, kao i projekat rekonstrukcije Betonskog mosta. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Press


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 193
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

DIVLJAČKI POHOD U VISOKOM: Sejdići pretukli pacijenta dok je ležao na hirurškom krevetu u Hitnoj

Portal 072info

VISOKO: Iz džamije ukrao kasu sa novcem od dobrotvornih priloga

072INFO PORTAL

“Nadnaravni događaj” u Visokom dobio epilog: Zbog čudnog lupanja, mezar otkopan

072INFO PORTAL
REKLAMA
KRAJ REKLAME