Portal 072info

Ministar Pekić o deblokadi stanice: Policija radi u interesu zaštite građana, nikako na sprovođenju sile nad njima!

Nakon što jutros nije došlo do deblokade Autobuske stanice u Zenici, započete 31. decembra prošle godine, zbog čega je i dalje onemougćen prijem putnika i autobusa, oglasio se i Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Prema njegovim riječima, nikada neće dozvoliti da se policija angažira na iznemogle, napaćene i radnike koji se bore  isključivo za svoja prava.

-Policija strogo radi po zakonu i zakonskim procedurama u slučaju “Zenicatransa”. Nema nikakvih zakonskih uslova da bi ovog momenta policija deblokirala Autobusku stanicu Zenica. Mi nećemo ispunjavati ničije privatne želje, nego, kako sam već rekao, radit ćemo isključivo po zakonu – rekao je Pekić.

Ministar napominje da nisu ni ispunjeni uslovi u kojima se angažira policija.

-Dakle, ovog momenta nema narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti uništavanja imovine, kao ni obustave niti blokade ceste u gradu niti oko “Zenicatransa”. Sve se dešava u krugu, mirnim putem – ističe on.

Na kraju poziva gradonačelnika Fuada Kasumovića, menadžment preduzeća i SIndikat “Zenicatransa” da riješe situaciju na miran način. 

-Sve one koji na ovaj način pozivaju policiju i pokušavjau u javnosti stvoriti sliku da će policija silom nešto uraditi, mi to nećemo nikada dopustiti – zaključuje Pekić, koji podvlači da policija radi u interesu zaštite građane, nikako na sprovođenje sile nad njima.

Podijelite članak
  • 142
    Shares

Počitajte još

REAGIRANJE GU ZENICA: Pozivamo ministra Pekića da se pridržava zakona i suzdrži od zloupotrebe funkcije

Redakcija

Dario Pekić, ministar MUP-a ZDK: Policajcima od ove godine više plate!

072info

Vlada ZDK – Premijer Ganić i ministar Pekić uručili pet novih vozila PS Visoko

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box