m 3
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Poznati bosanskogradiški fotograf i fotoreporter Miodrag Živanović Cofa po 117. put darovao je  krv u službi za transfuziju Bolnice Bosanska Gradiška. Prvi put ovaj plemeniti čovjek darovao je krv čim je postao punoljetan. Danas ima 43 godine i ne razmišlja da odustane od dobrovoljnog davalaštva krvi.

FIXGEHALT

– Moj otac je darovao krv, brat daje krv, pa i ja. Počeo sa 18 godina, kada je bilo ratno vrijeme i kada su potrebe za dozama krvi bile velike, nastavio sam i nakon toga. Ne mislim prestajati sa davanjem krvi sve do starosne granice, naravno pod uvjetom da me i dalje zdravlje besprijekorno služi – rekao je Živanović.

Cofa je poznat i kao veliki ljubitelj i poštovalac prirode, često putuje i sve to bilježi objektivom svoje kamere. Njegov otac, Dušan Živanović, za života je bio najveći hemerotekar u Evropi. Sakupljao je svakodnevno gotovo svu štampu, pravio tematske izložbe, a ni jedna od njih nije mogla proteći bez članaka iz “Dnevnog avaza”.

Miodrag Živanović otišao je u drugom pravcu, zadržao je porodičnu dozu humanosti, a svoj profesionalni angažman posvetio je digitalnoj fotografiji, po čemu je veoma poznat u našoj zemlji.

LIDER