Miroslav Stevanović: Sretno momci! Svi kao jedan!

Podijelite vijest

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, danas je objavio spisak reprezentativaca na koje će računati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu koje počinje 12. juna. 

Među 24 igrača koji se nalaze na spisku nema igrača španskog drugoligaša Alavesa, Miroslava Stevanovića.

Stevanović je na svom Facebook profilu poželio sreću i punu podršku pozvanim fudbalerima, te ukratko prokomentarisao Sušićev spisak. 

Njegov komentar na Facebooku prenosimo u cjelosti: 

“Dobro, neki su možda zaslužili poziv manje, a neki više, ali odluku o tome ko će obući dres reprezentacije donosi samo i isključivo selektor Safet Sušić, jer je to samo njegov posao. Sve u svemu svi momci koji su dobili poziv opravdaće to svojim zalaganjem na terenu, motiva neće nedostajati sama pomisao da si na SP u Brazilu je dovoljan motiv. Najmanje što trebamo u ovom trenutku je ta neka negativna atmosfera koja se stvorila oko reprezentacije Bosne i Hercegovine. Momci trebaju mir i podršku. Podrška koja nikad nije izostajala, a puno znači i daje vjetar u leđa, sad trebaju vašu podršku, vaše povjerenje.

“Što nema Prcića? Gdje je Zahirović? Gdje je Stevanović? Šta na spisku radi Tino Sušić? Zašto je pozvan Ibričić?”… samo su neka od pitanja koja se postavljaju danas. -Da je kojim slučajem situacija bila obrnuta, pitanja bi bila: Zašto je pozvan Prcić, a nije igrao kvalifikacije kao drugi, što je tu Zahirović, Stevanović kad je Sušić rekao da neće zvati igrače koji ne igraju u svojim klubovima, što tu nema Ibričića koji je toliko dao ovoj reprezentaciji.. I tako sve u krug… Takav smo narod, čudan mentalitet. Prihvatimo neke stvari, pružimo podršku momcima, sjetite se samo 15.10.2013, istorijski dan, sjetite se koliko ste bili ponosni što ste Bosanci i Hercegovci, isto tako sad budite ponosni i dostojanstveno ispratite i podržite Zmajeve. O ovome ste/smo sanjali, ispunio nam se san idemo sad dalje, i što dalje. Svi kao jedan. #IdemoZmajeviBrazil”, mišljenje je Stevanovića. 

Miroslav Stevanović je na svom profilu podijelio i sliku spiska pozvanih reprezentativaca uz komentar “Sretno momci”. 

5367e7d4-c4f0-4b76-a170-3aea57e60dd4-stevanovicspisak-previewOrg

Fudbaler Alavesa je za našu reprezentaciju odigrao 10 utakmica, te postigao jedan pogodak i to protiv Walesa 15. augusta 2012. godine kada je zadobio simpatije svih ljubitelja fudbala u BiH.