Mirza Saletović treba našu pomoć za dijagnosticiranje i liječenje u Istanbulu

Mirza Saletović je 20-godišnja djevojka iz Zavidovića koja od 2012. godine prolazi kroz težak period, od obilaženja bolnica do terapija bez poboljšanja zdravstvenog stanja. Porodica je odlučila nastaviti liječenje u Istanbulu, a za to su im potrebna finansijska sredstva. Do sada se liječila u Zenici i Sarajevu, a situacija se iz dana u dan sve više pogoršava. Ona danas ne može hodati, te redovno koristi kolica, a vid je skoro u potpunosti izgubila. Trenutni medicinski troškovi iznose 2.290 eura.

Mirza i njena porodica gaje nadu da će im odlazak u Acibadem u Istanbulu ponuditi odgovore i rješenja koja su im potrebna, a tamo planiraju tražiti dijagnozu njene bolesti te način liječenja.

Doktori su preporučili da se obavi MRI glave, te servikalni MRI, kao i analize krvi i vode iz kukova. Na osnovu toga se može utvrditi tačna dijagnoza.

Mirzi možete pomoći pozivom na broj telefona 090 291 074 putem kojeg donirate 2KM, dijeljenjem apela za pomoć i uplatom na račn Udruženja Mali ljudi velikog srca:

Raiffeisen bank: 1610000112920039, sa naznakom “za liječenje Mirze Saletović”

Klix.ba

Prethodni članakZeničanka Samira Džidić će u invalidskim kolicima učestvovati na utrci i prodavati kilometre
Sljedeći članakUčenici iz BiH najbolji u regionu u kodiranju, napravili pametnu kuću