MIRZET ŽDERO U DRVETU “TEŠE” LIK ESTRADNE DIVE: Plašio sam se suda Jelene Karluše

Obradovao me status ove estradne dive, pjevačice i članica žirija “Zvezde Granda”, koja je, uz fotografiju figure koju stvaram, na svom Instagram proflu napisala “Volim Bosance”

-Iznenađen sam pozitivnim reakcijama vezanim za moj hobi u okviru kojeg od drveta izrađujem različte vrste figura ali i kipove poznatih ličnosti, kaže Mirzet Ždero koji u dvorištu svog punca Hajre Titorića u vogošćanskoj ulici Gornja Jošanica I broj 26, ono što stvara svojim rukama izlaže “strašnom sudu” javnosti.

Vrijedne ruke ovog tehničara za elektro enegetiku uradile su od drveta različite vrste upotrebnih predmeta. Uz pomoć motorke, dlijeta, sjekire… stvara zanimljive figure kao što su stolice, orlovi i druge ptice, glave domaćih i divljih životinja, ribe…

Plod je to hobija kojim se bavi od kako zna za sebe. U početku je pomalo dorađivao panjve, grane i druge dijelove drveća koje je pronalazio u prirodi, a odnedavno je od drveta počneo vajati i figure nekih ljudi iz javnog života. Kao pilot projekat poče je u drvetu “oživljavati” figuru estradnu zvijezde Jelene Karleuše.

-Obradovao me status ove estradne dive, pjevačice i članica žirija “Zvezde Granda”, koja je, uz fotografiju figure koju stvaram, na svom Instagram proflu napisala “Volim Bosance”, kaže Mirzet Ždero. Očito se oduševila kada je vidjela kako sam je “istesao”.

Pomalo sam se plašo njenog komentara, jer obično kada neki umjetnik nekog slika ili vaja najviše se plaši suda onog ko mu je bio inspiracija. Međutim, kad sam vidio njen status srce mi je postalo veliko k’o Amerika. Znao sam da nisam pogriješio što sam uz njene pjesme vajao lik ove estradne zvijezde. I mi Bosanci volimo Jelenu. Cijenimo ono što radi i što, jednostavno, izaziva divljenje.

Mojoj radosti, zasigurno, ne bi bilo kraja kada bi ona jednog dana navratila ovdje u Vogošću pa da u bašti mog punca koji je, također, vrsni pjevač, uz kafu razgovorušu, zapjevamo neku od njenih pjesama. Ko zna. Možda ova figura bude krasila i dvorište njene vile, a meni da dodatni vjetar u leđa za daljnji rad te da ovaj posao iz hobija preraste u nešto sa čim ću značajnije obezbjeđivati svoju egzistenciju.

Nakon što su mediji objavili priču o ovome što radim zasut sam ponudama onih koji bi, što šta, od ovog što stvaram željeli imati u svom posjedu.

IZVORExpress
Prethodni članakKAO PRAVA MLADA DAMA: Marija Šerifović u tipično ženskom izdanju
Sljedeći članakImunitet ni nakon infekcije ni vakcinacije ne traje dugo, zbog toga je potrebna brza imunizacija