Portal 072info

MIŠLJENJA GRAĐANA PODIJELJENA Vijećnici danas na sjednici o davanju naziva Arene po imenu rahmetli Smajlovića

Za četvrtak, 25. maja ,zakazana je osma sjednica Gradskog vijeća Zenica na kojoj je planirano donošenje Prijedloga Odluke o davanju naziva Gradskoj areni Zenica po imenu rahmetli Husejina Smajlovića.

Brojni čitatelji našeg portala imali su priliku dati svoje mišljenje o ovom prijedlogu, gdje su mišljenja građana podijeljenja. Prednjače oni koji smatraju da “Arena” treba zadržati naziv ili pak da se njeno ime komercijalizuje dok bi po rahmetli Smajloviću trebalo nazvati neku od ulica.

Šta će danas odlučiti vijećnici, bit će itekako interesantno.

Na dnevnom redu je i Informacija o stanju u oblasti poljoprivrede u 2016. godini sa Programom mjera za unapređenje poljoprivrede u 2017. godini,Informacija o radu Agencije ZEDA,Izvještaj o ostvarenju godišnjeg plana implementaciji Strategije integriranog razvoja Grada Zenica za 2016. godinu i Plan implementacije strategije za period 2017-2019 godina,te Izvještaji o poslovanju javnih preduzeća u 2016. godini i to: “Parking servis” ,“Grijanje” ,Regionalne deponije “Mošćanica” ,“Vodovod i kanalizacija”,“Zenicatrans-prevoz putnika” i “Tržnica”.

Na dnevnom redu je i Izvještaj Izvršne agencije o realizaciji projekta izgradnje Glavne gradske magistrale,Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za 2016. godinu,Izvještaj utroška sredstava Fonda za ekologiju,Prijedlog Programa utroška sredstava iz Fonda za ekologiju za 2017. godinu,te Prijedlog Programa sufinansiranja aktivnosti na sanaciji klizišta i odrona za područje Grada Zenica u 2017. godini.

Vijeće će razmatrati i Prijedlog Odluke o obavezi plaćanja naknade za izgradnju skloništa,kao i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o formiranju Općinskog štaba civilne zaštite. 

Podijelite članak