MISTERIJA ZVANA BEKIM FEHMIJU: Pucao je sebi u usta, a od posljednjih riječi se lede kosti

Glumac je oduzeo sebi život hicem iz pištolja u svom stanu na devetom spratu u beogradskom naselju Zvezdara gdje je živio sa suprugom Brankom Petrić.

Tog juna 2010. godine, nešto poslije 15.30 sati, iz sobe na devetom spratu nebodera u opštini Zvezdara, u kojoj se odmarao Bekim Fehmiju, legendarni glumac svjetskog ugleda i glasa, začuo se prasak.

Iz stana prekoputa, takođe u porodičnom vlasništvu, dotrčali su Bekimova žena, glumica Branka Petrić, i mlađi sin Hedon, i zatekli stravičan prizor.

Na uredno spremljenoj postelji Bekim je ležao obliven krvlju i pokazivao tanane znake života. Hedon je smjesta pozvao Hitnu pomoć, ali je dvadesetak sekundi nakon dolaska ljekara njegov otac izdahnuo. Na krevetu je bio pištolj za koji je posjedovao oružani list, kojim je sebi pucao u usta, a na noćnom ormaru pisamce ostavljeno Branki: “Puno te volim, ali za mene život više nema smisla”.

Bila je to njegova oproštajna poruka supruzi sa kojom je živio četiri decenije u skladnoj vezi, majci njihovih sinova Uliksa i već pomenutog Hedona.

Prema riječima komšija, Bekim posljednjih nekoliko nedjelja pred smrt nije izlazio iz stana, pa su mnogi sumnjali da je bio bolestan.

Bio je legendarni glumac, maestralni Beli Bora u “Skupljačima perja”, igrao rame uz rame sa svjetskim velikanima filma, gromoglasno su ga pratili aplauzi i pohvale filmskih znalaca, a presudio je sam sebi. U tišini svoje sobe.

Oni koji su ga bolje poznavali rekli su tada da je tako i živio – tiho, a snažno.

Informer