Portal 072info

Mjere protiv koronavirusa u RS produžene do 14. septembra

sarajevo kcus
04.08.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Trijaza pacijenata koji zele uci u Dom zdravlja u Vrazovoj ulici. U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata registrirano 377 osoba zarazenih koronavirusom, a od toga je u Kantonu Sarajevo 157. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mjere Štaba RS za vanredne situacije produžene do 14. septembra 2020. godine, saopštio je Štab RS za vanredne situacije. Na sjednici je štab za vanredne situacije donio Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID – 19) u Republici Srpskoj. 

– U cilju prevencije širenja virusa korona SARS – Co V-2 i COVID – 19 bolesti na teritoriji Republike Srpske i zaštite i spašavanja stanovništva do 14. septembra se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, navedeno je u saopštenju nakon sjednice.   Kako se dodaje u saopštenju, do 14. septembra ograničava se i radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6.00 do 24:00 časa. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Pružanje ugostiteljskih usluga ishrane i pića na način regulisan tačkom 2. ovog zaključka odnosi se i na ugostiteljske objekte za smještaj, navedeno je u saopštenju Štaba za vanredne situacije.   Kako se dodaje, do 14. septembra 2020. godine dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske. 

– Subjekti kojima je dozvoljeno obavljanje djelatnosti dužni su istu organizovati uz obavezno preduzimanje mjera propisanih u Uputstvu JZU ‘Institut za javno zdravstvo Republike Srpske’ za sprečavanje pojave i širenja COVID – 19 bolesti na radnom mjestu, dodaje se u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako se navodi, jedinice lokalne samouprave dužne su da svoje akte usaglase sa ovim zaključkom, te da u skladu sa epidemiološkom situacijom na svojoj teritoriji, donesu restriktivnije mjere u odnosu na mjere utvrđene ovim zaključkom.

Štab RS za vanredne situacije donio je Zaključak o prihvatanju donacije Fondacije za rak.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacija o donaciji IgM/IgG brzih testova Fondacije za rak i istu prihvata. Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, navedeno je u saopštenju.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Šokantna studija: Koronavirusom je zaražena svaka deseta osoba u svijetu!

072info.com

Globalna statistika: Broj umrlih koji su bili zaraženi koronavirusom prešao milion

072info.com

Statistički haos u pandemiji odgovoran za loš status Bosne i Hercegovine

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)