Mladenka otkazala vjenčanje zbog zaručnikove šale: Evo šta joj je rekao – ‘nemoj se udati za njega’

Mladenka otkazala vjenčanje zbog zaručnikove šale: Evo šta joj je rekao – ‘nemoj se udati za njega’

Jedna mladenka otkazala je vjenčanje nakon što se njen zaručnik našalio, ali žene kažu da je izbjegla “metak”.

Anonimna korisnica Redditora u/Necessary_Guard3008 podijelila dramu s vjenčanja u objavi. Kao neko ko je radio na eventima, bila je uzbuđena planirati svaki detalj, a s obzirom da joj suprug ima ADHD, odlučio je sve poslove prepustiti njoj.

“Njegov odgovor uvijek je bio ‘šta god želiš’. Dakle, imala sam potpunu kreativnu slobodu, ali sam bila malo tužna što on nije doprinio ničemu, čak ni shemi boja”, rekla je. U raspravi s porodicom o vjenčanju, mladenka je iznijela ideje kako smanjiti troškove.

“Moj prijatelj se našalio da je dobro što je zaručnik našao mene jer sam profesionalna. Moj zaručnik se na to našalio da sam ga ja ‘zarobila’ i da samo pokušava uživati ​​u svojim posljednjim danima slobode prije nego što se oženi pa neće imati mira od mene”, objasnila je mladenka kod koje njegova šala nikako nije dobro prošla.

“Osjećala sam se jako uznemirano što nije cijenio moj naporan rad u planiranju vjenčanja i zato što se šalio da sam ga zarobila brak i da sam ga natjerala da se vjenča. Odlučila sam da za sada trebamo otkazati vjenčanje. On nije bio zainteresovan za ženidbu i ne želim se udati za nekoga ko nema entuzijazam oko vjenčanja”, nastavila je.

Mladenka je objasnila da budući da su bili u ranoj fazi planiranja vjenčanja, pozivnice još nisu bile poslane. “Želim to sve završiti prije nego što postane još skuplja pogreška”, dodala je. Uprkos njenoj reakciji, zaručnik je smatrao da je njegovu “šalu” shvatila preozbiljno.

“Bio je jako uznemiren što sam otkazala vjenčanje i rekao je da se samo šali. Rekao je da je normalno šaliti se s tim stvarima.” Razvedene žene na Redditu smatraju da je donijela ispravnu odluku i upozoravaju je da uči na njihovim greškama. “Pametnija si od mene. Moj bivši rekao je ovu “šalu” i ja sam se tome nasmijala. Ja sam definitivno bila zarobljena u tom braku. Samo bježi od njega”, komentarisala je jedna korisnica. “Muškarci koji su u braku u prosjeku žive duže od neoženjenih muškaraca, tako da oni očigledno imaju koristi”, dodao je neko drugi.

“Vrijeme je da prestanemo s ovim manipulativnim glupostima, pokušavajući uvjeriti žene da misle da ne žele brak. Učinila si pravu stvar”, glasio je još jedan komentar. “Molim te, nemoj se udati za njega. Ja sam napravila istu grešku i udala se za svog bivšeg nakon što se ponio na isti način i onda sam prekinula. Nagovorio me na to i to je bila najveća greška u mom životu”, pisalo je u još jednom komentaru, javlja Vecernji.hr.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica