Mladić (16) radio zgibove pa prilikom pada slomio vrat, roditelji neutješni

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Šesnaestogodišnji učenik srednje škole iz Prokuplja, nastradao je nesretnim slučajem, dok je radio vježbe na spravi za zgibove u pomoćnom objektu porodične kuće i prilikom pada slomio vrat.

Tragedija se dogodila subotu, oko 19.30 sati, kada su nesretni roditelji pronašli njegovo tijelo u improvizovanoj teretani koju je mladić napravio.

Otac dječaka kaže da je volio život.

“Taj dan bio je veoma veseo, raspoložen, kao i uvijek. Bio je vedro dijete, nikad nije imao nikakve crne misli. Pričali smo o svim stvarima, nije postojalo nešto što nije smio da nam kaže. Vaspitali smo djecu da zajedno rješavamo probleme i da smo im mi najveći prijatelji”, objašnjava on.

Kako ističe majka dječaka, njen sin nije mnogo mario za školu, ali je znao da je mora završiti.

“O školi smo često pričali. To je bila nezaobilazna tema svih roditelja. Govorio je kako ide na vrijeme i ne izostaje, ali da ima nekih loših da će ih popraviti i završiti razred. Rekla sam mu taj dan prije nego što je otišao da vježba: “Završio si školsku godinu. Ako, možda, ima loših ocjena, ne treba da utiču na tebe, popravićeš”, prepričava neutješna majka posljednji razgovor sa sinom.

Koliko je tinejdžer bio voljen, dokazuje i činjenica da ga je na vječni počinak ispratila cijela škola. Sahrani na seoskom groblju prisustvovala je i uprava škole i razrednik nastradalog dječaka.