AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika

David Komšić, devetnaestogodišnjak koji se sumnjiči za ubistvo osamnaestogodišnje Kristine Krupljan, porijeklom je iz BiH, tačnije iz Kiseljaka.

Kako pišu hrvatski mediji, njegova porodica tek posljednjih nekoliko godina živi u Zagrebu i bavi se ugostiteljstvom.

Prema nezvaničnim informacijama, upravo tu se skriva motiv zločina koji je potresao cijeli region odnosno napada bivšeg momka sa kojim Kristina nije htjela da ima bilo kakve veze.

Da je Komšić prijeklom iz Kiseljaka potvrdili su i njegovi poznanici. Društvene mreže, a posebno Instagram profil koji, čini se, pripada osumnjičenom, preplavljeni su uvredljivim i prijetećim komentarima.

David je, navodno, djevojku koja je bila u drugom stanju u njenom automobilu izbo nožem, a ona je preminula na mjestu od zadobijenih povreda.

Kristina je inače prije nekoliko godina bila u vezi sa danas 19-godišnjim Komšićem, ali tada je prekinula vezu, a on ju je počeo napadati i prijetiti joj, prenosi hrvatski portal “Index.hr”.

To je trajalo još od 2015. godine, a “Index” je saznao da je policija podnijela više krivičnih prijava protiv mladića proteklih godina.

Kako piše pomenuti portal, osumnjičeni za ubistvo 18-godišnje Kristine, od 2015. godine imao je zabranu prilaska!

Njena majka kaže da ju je cijelo vrijeme napadao i prijetio joj, a policija nije ništa preduzimala.

“Prvi put ju je istukao kod crkve, drugi put joj je uzeo mobitel, treći put razbio auto. I četvrti put je ubio”, kazala je ona.

Kristinu je David 27. novembra prošle godine fizički napao, dodaje portal. Njoj je tada, dok je vozila automobil, put prepriječio drugi automobil. Poznata osoba je tada razbila vozačevo staklo, te je uz pomoć još jedne osobe fizički napala.

Majka je “Indexovoj” novinarki pokazala sudsko rješenje kojim se Davidu Komšiću zabranjuje prilazak Kristini. Rješenje datira od maja 2015. godine. Upravo na ovom dokumentu je vidljivo da je Komšić porijeklom iz BiH, te da samo boravi u Zagrebu.

U njemu stoji i da će tada maloljetni David završiti u zatvoru ako se ne bude pridržavao mjera opreza. Prema rješenju, on je imao zabranu posjećivanja Kristininog prebivališta i boravišta, zabranu približavanja i uspostavljanja direktne ili indirektne veze, nije joj se smio približiti bliže od 300 metara, te je kontaktirati.

“Trebala je roditi 11. septembra i bila je jako sretna radi toga, trebala se uskoro preseliti kod dečka. Prije nekoliko godina bio je u vezi s Kristinom, a nakon što su prekinuli, počeo joj je raditi probleme. Napao ju je tu u blizini crkve, pa joj je prošle godine razbio auto, uzeo joj je mobitel, stalno joj je prijetio da ima novca i da će sve napraviti. Više puta ga je moja kći prijavljivala za maltretiranje, i ja sam bila u policijskoj postaji zbog toga, ali policija na kraju nije ništa poduzela”, ispričala je novinarima majka ubijene djevojke.

Navodno, Kristina je na dan kada je ubijena svjedočila u Palati pravde u vezi s razbojništvom koje je počinjinjeno nad njom a u kojem je, navodno, učestvovao i Komšić.

Tog dana onu ju je navodno zvao i molio da mu se vrati ali ona je ustrajala u odluci da tu vezu zauvijek okonča. Na kraju je prihvatila njegov poziv i odlučila da sa njim ode na oproštajnu večeru u pizzeriju “Nocturno” u centru grada, kako bi porazgovarali uprkos svemu i bez obzira na raskid. Međutim, nije se vratila.

Malo prije 22 sata Kristinin komšija je zvao njenu majku te policiju i Hitnu govoreći da je u Opelu na parkiralištu Kristina sva u krvi. David je otrčao kući i digao sve na noge, a malo prije predaje u policiji nož je odbacio u kontejner.

nezavisne