MLADIĆ PORIJEKLOM IZ BiH UBIJEN U AMERICI: Svi su mislili da je pred njim bila blistava budućnost…

Podijelite vijest

Mladić porijeklom iz Bosne i Hercegovine ubijen je u Sjedinjenim Američkim Državama

Izbjeglica iz Bosne Dino Dizdarević (25), pred kojima je stajala obećavajuća budućnost kao hemijskog inžinjera pronađen je 1. maja pretučen na smrt u predgrađu Philadelphije, oko 18 kilometara od centra grada, javio je sajt lex18

Dino je kao četverogodišnji dječak s porodicom još 1993. godine došao iz Bosne i Hercegovine, tada zahvaćene ratnim zbivanjima u Kentucky (SAD).

“Došao je iz prilično loših okolnosti”, kazao je njegov prijatelj Drew Owen, kako ga citira spomenuti medij.

Nakon što je diplomirao na koledžu Madison Southern, Dizdarević je studriao hemiju na Univerzitetu Louisville, a prije nekoliko mjeseci preselio je u Philadelphiju gdje je dobio odličan posao.

“To je za njega bio psao iz snova. Mislio je da je njegov život na blistavom putu. Dobivao je sve što je želio”, s tugom se prisjetio Owen. “Uvijek mislite da se loše stvari događaju nekom drugom”.

25-godišnjak je imao bukiran let u četvrtak iz Philadelphia do Cincinnatija, a dolazio je kući kako bi gledao Kentucky Derby.

Njegova sestra Una zabrinula se kad se nije pojavio kući.

“Odmah smo znali da se nešto loše dogodilo”

Policija ovaj slučaj tretira kao ubistvo i u tom smislu se vodi istraga. Zasad je malo tragova, a Dizdarević nije bio problematičan u prošlosti, niti dolazio u kontakt s kriminalnim krugovima, pa je cijela stvar zbog toga još nejasnija.

doznajemo.com