873x400 55
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Napadač reprezentacije Španije Alvaro Morata (28) iz dana u dan dobiva jezive prijetnje! Naime, meč 1. kola Eura 2020 između Španije i Švedske u Sevilji (0:0) obilježili, između ostalog, i brojni njegovi promašaji. Također, i u meču 2. kola protiv Poljske (1:1) viđena je isti ili sličan scenarij…

Veliki napadač

– Za mene je Morata veliki napadač koji rade jako važne stvari za tim, kako u napadu, tako i u odbrani – rekao je selektor reprezentacije Španije Luis Enrike (Enrique), te dodao:

– Nije dao gol i treba da se nosi sa tim. Navikao je… Ali bilo bi mu mnogo lakše kada bi imao publiku uz sebe.

No, navijači su i dalje nemoilosrdni prema napadaču Juventusa, koji je u 43 utakmice za najbolju špansku selekciju postigao 23 gola.

– Poslije utakmice s Poljskom nisam mogao da zaspim devet sati. Primio sam toliko prijetnji, uvreda članovima moje porodice, poruka u kojima mi pišu kako se nadaju da će mi djeca umrijeti. Možda bih prije nekoliko godina bio uništen. Proveo sam nekoliko sedmica izolovan od svih i to mi pomaže, rekao je Morata u razgovoru za španske medije.

Također, dodao je i ovo:

Shvatam da me kritikuju, ali…

– Možda na Euru nisam napravio posao onako kao što je trebalo. Shvatam da me kritikuju zato što nisam postigao gol, ali želim da se ljudi stave u moju poziciju. Nemaju pojma kako je to primati prijetnje kakve ja primam i čitati: “Nadam se da će ti djeca umrijeti”… Kad se dogodi neka tragedija, reći će ‘Bilo je to lijepo dijete’… Svaki put kada uđem u sobu, telefon stavim na drugi kraj prostorije. Najviše mi smeta ono što govore mojoj ženi, mojoj deci. Njima također govore sve te užasne stvari – prijetnje i uvrede, otkriva napadač Španije.

Furija meč osmine finala igra protiv Hrvatske u ponedjeljak 28. juna u Kopenhagenu.

Avaz” i “SofaScore” jedini u BiH pokreću „Pick’em“ igru pogađanja rezultata na EURU u kojoj možete osvojiti „PlayStation“, a započeti igru i vidjeti pravila možete ovdje.