Mostar okupio više od stotinu natjecatelja u bodybuildingu i fitnesu

1630756050 fitnes4 750x450 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Mostar je danas domaćin jednog od najvećih sportskih događaja u Bosni i Hercegovini u ovoj godini – Europskog prvenstva u bodybuildingu i fitnesu.

Na turnir, u sportsko rekreativnom centru “Midhat Hujdur Hujka”, pristiglo je više od stotinu natjecatelja iz regije te zemalja; Rumunije, Mađarske, Poljske, Slovačke, Italija, Moldavije i  Izraela. No, mnogi od njih nisu na žalost stigli zbog epidemioloških mjera i poznatih problema s prelaskom granica.

Poslije Svjetskog prvenstva koje je najjače i natjecanja Mister univerzum, po broju i jakosti Europsko prvenstvo je naime odmah iza ta dva događaja.

Promocija Mostara i BiH

Po riječima direktora organizacije Evropskog prvenstva Amela Bajgorića, ovo je prvi put natjecanje u bodybuildingu i fitnesu kod nas.

“Ovo je prvi put da se jedno ovakvo natjecanje održava kod nas, a na to smo se odlučili jer u zadnje vrijeme nijedan sport nema efikasnost bez bodybildinga i fitnesa. Stoga smo odlučili na ovaj korak, kako bi i u BiH uveli nešto novije i kako bi ove vrste sportova uvezali s drugim sportovima”, rekao je Bajgorić.

On je poručio kako su ovakvi pozitivni događaji najbolji promotori Mostara i cijele države BiH.

Jedan od glavnih razloga zašto je Mostar dobio domaćinstvo ovog velikog sportskog događaja je mostarska bodybuilderica Elma Škaljić, koja se prošle godine okitila naslovom svjetske prvakinje.

Kako ona za sebe kaže, nakon par godina došle su prve pobjede i dobila je status profesionalne natjecateljice.

Trud i odricanje

Mostarska bodybuilderica napominje kako su pripreme za natjecanje teške i zahtijevaju puno truda i odricanja.

Po njezinim riječima, radi se o europskom prvenstvu- amaterskom i pro amaterskom u prvom dijelu natjecanja, a u drugom dijelu, koji je iza 16 sati, nastupaju profesionalci, donosno profesionalna liga.

“Bodybuilding i fitnes su u porastu i može se slobodno reći da je to sport budućnosti, jer praktično svaki drugi sport je vezan uz teretanu i body building”, kazala je Škaljić.

U ženskoj kategoriji u bodybuildingu ocjenjuje se, uz ostalo, bikini, wellness, physique, figure, fitness, a u muškoj physique, classic, mens itd.

Branko Đurđev, natjecatelj iz Srbije, koji se takmičio u kategoriji Mister Physique i osvojio prvo mjesto, zadovoljan je i ponosan na osvojenom rezultatu.

Kaže da je tijekom cijele godine priprema za nastup te da je dosad sudjelovao na 40. natjecanja ovakvog tipa.

Uz IBFF Europskog prvenstva, događaj su podržali Grad Mostar, Sportski savez Grada, te Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa i dr.

GODISNJICA
MARKETING