Portal 072info

Motorola predstavila novi smartphone, Moto X

motorola-moto-x21Američka Motorola predstavila je svoj prvi smartphone “Moto X”, prvi od spajanja sa Googleom, koje je završeno prošle godine, saopštila je kompanija.

On će se naći u prodaji u SAD već ovog mjeseca po cijeni od 199 dolara za uređaj sa 16 gigabajta interne memorije i dvogodišnjim ugovorom. Cijena telefona sa sa ugovorom i 32 gigabajta memorije biće 249 dolara, prenijeli su mediji. Specifičnost “Moto X” je to što kupac sam može da izabere koje će boje biti spoljašnji elementi uređaja. Prilikom naručivanja korisnik će moći da odredi natpis koji želi da se stavi na zadnji dio uređaja.

Smartphone ima ekran od 4,7 inča rezolucije 316 piksela, dva gigabajta RAM memorije, kameru rezolucije 10 megapiksela, procesor Snapdragin i operativni sistem Android. Težak je 130 grama.

Kupcima u SAD će biti dostavljen u roku od samo četiri dana od naručivanja, zahvaljujući tome što će se proizvoditi u američkoj državi Teksas, a ne u Kini ili drugim azijskim zemljama, kao većina drugih telefona. Pri tome Motorola naglašava da je pokretanje proizvodnje u SAD ključni faktor koji omogućava kompaniji da ponudi korisnicima da lično izaberu dizajn “MotoX”

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box