Muamer se hvali luksuznim životom i kolima divlja putevima, a nema ni vozačku

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Na pojedinim fotografijama Puzović pozira u skupim automobilima, a u opisu fotografija naznačava da su to kola “koja su mu bila zaplijenjena za vrijeme policijske akcije “Sablja”.

Novopazarac Muamer Puzović već mjesecima na svom Instagram profilu objavljuje snimke iz skupih automobila kojima kroz Srbiju vozi brzinom i po 261 kilometara na sat i time ugrožava i sebe i druge ljude i za to nimalo ne haje. Ovog bahatog vozača do sad policija nije uhvatila, a da situacija bude još šokantnija on čak ni ne posjeduje vozačku dozvolu, saznaje “Blic”.

Na Puzovićevom nalogu na toj društvenoj mreži objavljeno je na desetine snimaka na kojima vozač, čije se lice ne vidi, snima svoje sulude vožnje tokom kojih ogromnim brzinama pretiče druga vozila, nekada koristeći i zaustavnu traku.

Međutim, još uvijek nije sa sigurnošću utvrđeno da li se za volanom skupocjenih automobila kojima se divlja ulicama zaista nalazi Puzović, ali prema informacijama iz policije, ovaj mladić iz Novog Pazara nikada nije položio vozački ispit, niti posjeduje automobil.

Međutim, njegovo ime se pojavljuje među počiniocima saobraćajnih prekršaja.

– Uvidom u kaznenu evidenciju, može se vidjeti da je on 2017. godine napravio prekršaj kada su ga saobraćajni policajci u Novom Pazaru zaustavili dok je vozio četvorotočkaš koji nije u njegovom vlasništvu. Tada je otkriveno da nema dozvolu i napisana mu je kazna – navodi izvor Blica.

Iako se među snimcima objavljenim na Puzovićevom Instagram nalogu nalazi i mnogo na kojima se vidi kako on, znatno sporije, vozi automobil ulicama Novog Pazara, sagovornik ne vjeruje da je Muamer bio za volanom luksuznih vozila koja jure preko 200 kilometara na sat.

– Puzović je u Novom Pazaru poznat kao “Mamćo Kristijan”, znamo njegovu situaciju, kao i sa kime se druži i zbog toga pretpostavljamo da su u pitanju snimci koje su napravili njegovi prijatelji ili poznanici, a koje je on, iz nekog razloga, okačio na toj društvenoj mreži. Vjerovatno da bi se “pravio važan” ili izgradio neki imidž opasnog momka – dodaje izvor Blica.

Na pojedinim fotografijama Puzović pozira u skupim automobilima, a u opisu fotografija naznačava da su to kola “koja su mu bila zaplijenjena za vrijeme policijske akcije “Sablja”.

Na jednom od snimaka koji je Puzović objavio na svom profilu vidi se kako on vozi automobil marke “audi” čija je unutrašnjost cijela prekrivena novčanicama od 500 eura i svežnjima novčanica od po 1.000 dinara.

Puzović na instagramu objavljuje fotografije kako uživa u luksuzu. Sebe naziva “El Patronom”, uvijek ismijava ljude koji su tog dana “morali na posao” dok on uživa.

Objavljuje fotografije iz restorana, skupih automobila i limuzina, okružen luksuzom i novcem.

Međutim, kako “Blic” saznaje, radi se o muškarcu koji je poznat po druženju sa osobama koje se bave kriminalom ili imaju novca, pa se hvali njihovim luksuzom.

Direktor Komiteta za bezbjednost saobraćaja Srbije Damir Okanović rekao je da će Puzović zbog divljanja po srpskim putevima završiti u zatvoru.

– Vožnja brzinom od 261 kilometar na sat u zakonu se vodi kao nasilnička vožnja, a kazna predviđena za ovaj prekršaj je od 30 do 60 dana zatvora, novčana sankcija od 120 do 140 hiljada dinara i 15 kaznenih poena i devet mjeseci zabrane upravljanja vozilom, bilo da je vozio u naseljenom mjestu ili na autoputu. Kolika je to zapravo brzina, najbolje pokazuje to što, ako vozite duplo manjom brzinom, odnosno 130 na sat, i vidite u retrovizoru automobil koji se nalazi 100 metara iza vas i koji se kreće 260 na čas, taj auto će vas stići za manje od tri sekunde! Pri toj njegovoj brzini za sekundu se pređe čak 72,5 metara. Kao da ova ludačka brzina nije dovoljna, on je u ruci držao mobilni telefon i snimao, što se podvodi pod nedozvoljenu upotrebu, za šta je zaprijećena dodatna kazna od deset hiljada dinara. Policija treba pod hitno da identifikuje vozača i reaguje u skladu sa zakonom – jasan je Okanović.