Muderris odgovorio Konakoviću: Ako me zaista cijeniš, molim te da se ogradiš od Edina Forte

muderris

Nezim Halilović Muderris, ugledni imam i proslavljeni ratni komandant 4. muslimanske slavne brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine napisao je jučer na svom Facebooku profilu zanimljiv status koji je naslovio “Kada TVSA predsjednika NiP-a želi prikazati kao državnika”.

Nije se dugo čekalo da uslijedi odgovor Elmedina Konakovića u kojem je izrekao brojne pohvale na račun Muderrisa i pozvao svoje pristalice da se suzdrže od teških riječi prema Muderrisu, koji je napisao novi status, odnosno osvrt na Konakovićevu reakciju.

Prenosimo status u cijelosti.

– Brate Elmedine, zahvalan sam ti na tvojim lijepim riječima koje me ohrabruju, mada bih bio sretniji da si se odredio prema mojim stavovima iznesenim u statusa na mome Facebook profilu. Stoga s radošću na lijepo želim uzvratiti samo lijepim.

Bošnjaci bi, poštujući svoje najuzvišenije vrijednosti, jedni drugima morali čuvati živote, čast i imetke, bez obzira na različita mišljenja i stavove. Oni i svi drugi dobronamjerni ljudi koji vole Bosnu i Hercegovinu, jedni druge ne bi smjeli uzimati za protivnike, ili ne daj Bože za neprijatelje.

U pravu si kada kažeš da ja Stranci demokratske akcije “pripadam srcem”. Ja od 2001. godine nemam nikakav politički angažman, nisam član stranačkih organa i u tom pogledu nemam nikakve privilegije i lične interese. Tako je, ja SDA pripadam baš srcem, onako kako joj nisu mogli pripadati oni koji su iz nje otišli, a onda se na nju obrušili svom žestinom.
Brate, ako me zaista cijeniš, molim te da u danima dok traje bespoštedna ofanziva na Bosnu i Hercegovinu prestaneš s dnevnopolitičkim obračunima i prozivkama, a da svoju energiju umjesto prema političkim suparnicima u Sarajevu, usmjeriš prema otvorenim neprijateljima moje i tvoje domovine.

Ako me zaista cijeniš, molim te da se ogradiš od Naše stranke i njenog predsjednika Edina Forte, jer su njihovi politički potezi, stavovi i geste usmjereni protiv javnog morala, kulture i tradicije moga naroda, te tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Ti i ja, kao i hiljade drugih pripadnika MUP-a i Armije Republike Bosne i Hercegovine životima, tijelima i imecima smo se borili za ovu zemlju. A onda nas predsjednik Naše stranke i tvoj odani partner nazove seljacima, misleći da smo zaboravili kako je Naša stranka HDZ-u isporučila Mostar.

Stoga, ako me zaista cijeniš, molim te da napustiš praksu svakodnevnih optužbi, svađa i prepirki, ličnih obračuna, montiranih afera kojima se truje naš javni prostor i slabi naš nacionalni duh i patriotsko osjećanje!

Na tebi, drugim bošnjačkim političarima i svima koji su bosanski orjentisani je da prevaziđete lične animozitete, obračunate se sa vlastitim egom, da jedni druge pogledate u oči i pristupite frontu za odbranu naše države Bosne i Hercegovine, potaknete izgradnju njenog društva i postizanje jednakih prava za sve njene ljude.

Ako me zaista cijeniš, molim te da ti i tvoja koalicija prestanete uzurpirati TVSA, koja je javno dobro svih građana KS, a čiji program je neprepoznatljiv nakon što je “Trojka” preuzela vlast.

Ako ne možeš spriječiti da se slabi država Bosna i Hercegovina, da se dalje dijeli i međusobno svađa njen najmnogobrojniji narod, da se diraju njegove rane i grde njegove svetinje, a pri tome se ismijava njegova časna borba i odbrana, onda nemoj u tome ni učestvovati!

Sve ovo nije samo tvoja, već i odgovornost ostalih bošnjačkih političara. Od vas to očekuju svi dobronamjerni i zabrinuti građani Bosne i Hercegovine.
Neka nas Allah pomogne i čuva!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE