Muftija zagrebački Aziz ef. Hasanović: Dobili smo svoju ličnu kartu na Kovačima

Muftija zagrebački Aziz ef. Hasanović sretan je što je imao priliku prisustvovati i polaganju kamena temeljca za izgradnju upravne zgrade Rijaseta IZ u BiH, ali i njenom svečanom otvorenju.

Novi ponos

On je uputio čestitku Islamskoj zajednici, prethodnom i sadašnjem reisu-l-ulemi Mustafi ef. Ceriću i Huseinu ef. Kavazoviću, ali i svim vakifima koji su učestvovali u realizaciji ovog velikog projekta.

– Sretan sam što sam mogao svjedočiti velikodušnosti velikih ljudi poput gospodina Radončića, koji je izdvojio početna, inicijalna sredstva i razradio tu ideju zajedno s grupom privrednika, te da su tu ideju pretočili u djelo – govori Hasanović.

Kaže da je Islamska zajednica, kao jedna jedinstvena, autonomna, suvremena zajednica, prvi put u svojoj historiji dobila svoju ličnu kartu na Kovačima i da ona od ovog trenutka za “nas koji živimo izvan BiH predstavlja jedan novi ponos”.

Pravo rješenje

– Imamo zajednicu s tako reprezentativnim sjedištem u koje uvijek možemo doći s različitim idejama i naći pravo rješenje za sve što nas tišti – ističe muftija Hasanović te zahvaljuje i Generalnoj direkciji vakufa Turske, koja je kompletan projekt dovela do kraja.

Okosnica našeg bića

– Islamska zajednica je okosnica našeg bića i bez nje bi svi procesi bili upitni. Zato je važno da IZ u BiH ima kvalitetne uvjete za rad, jer ona je oslonac bošnjačkog naroda i svih onih koji se objedinjuju oko šehadeta La ilahe illallah – ističe Hasanović.

Avaz