Portal 072info

Muhović, Terzić i Džumhur u najužoj konkurenciji izbora sportiste godine

Karatista Meris Muhović, rukometaš Mirsad Terzić i teniser Damir Džumhur ostali su u najužoj konkurenciji izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u 2016. godini.

Ovu odluku donio je stručni žiri 16. izbora najboljeg sportiste BiH, na trećoj sjednici održanoj u Banjoj Luci, u zgradi “Nezavisnih novina” koje su uz Radio-televiziju BiH organizatori ove tradicionalne manifestacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Odlučeno je da se za krunu najbolje sportistkinje BiH “bore” karatistkinja Ivona Ćavar, džudistkinja Larisa Cerić i streljačica Tatjana Đekanović, saopćeno je iz ”Nezavisnih novina”.

Žiri je na zasjedanju reducirao i listu u kategoriji za najbolju ekipu u godini na izmaku, a u najužoj konkurenciji su SFK 2000 Sarajevo, RK Grude i Davis kup reprezentacija BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Konačnu odluku stručni žiri donijet će na posljednjoj sjednici 15. decembra u Sarajevu, nekoliko sati uoči manifestacije proglašenja najboljeg što je bh. sport iznjedrio u 2016.

Nagrade će biti dodijeljene ukupno 12 kategorija, a svečana manifestacija proglašenja najboljih sportista BiH u 2016. godini će biti održana 15. decembra u Sarajevu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME