Screenshot 3 74
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 23, 2021 @ 20:00
KATEGORIJA: BiH / Sport
FIXGEHALT

Posljednje kolo prvog od tri dijela m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se predstojećeg vikenda, a s velikim zanimanjem očekivalo se delegiranje službenih lica. Susret u Banjoj Luci između prvaka Borca i Sarajeva sudit će Elvis Mujić iz Banovića, a asistirat će mu Sreten Udovičić iz Prijedora te Aleksandar Smiljanić iz Laktaša.

Izbor Mujića za glavnog arbitra je posebno zanimljiv budući da se Sarajevo prošle sezone zvanično žalilo zbog delegiranja sudije iz Banovića za meč upravo između Borca i Bordo tima, koji se tada igrao na Koševu. Za sada se iz tima s Koševa nisu oglašavali povodom ovog novog delegiranja.

Nakon dešavanja na stadionu Rođeni i paljenja automobila u kojem je bio glavni sudija meča Veleža i Borca Sabrije Topalovića, pod lupom će sigurno biti glavni arbitar narednog meča mostarske ekipe, a to je gostovanje kod Tuzla Cityja.

Uloga glavnog sudije pripala je Antoniju Bandiću iz Gruda koji je u javnosti poznat kao arbitar koji je svojevremeno svojim kontroverznim sudijskim odlukama poklonio titulu Zrinjskom zbog čega je jedno vrijeme bio i suspendovan.

Susret Željezničara i Leotara sudit će Luka Bilbija iz Prijedora, a Posušja i Širokog Brijega Mateo Musa iz Čitluka.

Danijel Bojo iz Kiseljaka će suditi meč Zrinjskog i Slobode, a Admir Šehović iz Sarajeva bit će na centru u meču Rudara i Radnika.

Raspored i TV prijenosi 11. kola:

Foto: NS BiH
Foto: NS BiH

LIDER