873x400 11
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 24, 2021 @ 8:30
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova, odnosno Agencija za civilnu registraciju, izdala je do sada više od šest hiljada privremenih registarskih tablica za vozila sa tablicama iz Srbije, prenosi Anadololija.

Kako je MUP Kosova saopštio u periodu od 20. do 22. septembra izdato je 6.375 privremenih registarskih tablica na svim graničnim prijelazima i u centrima za registraciju vozila u na cijeloj teritoriji Kosova.

Ovog ponedjeljka je počela da se primjenjuje odluka Vlade Kosova o recipročnim mjerama za registarske tablice za sva vozila sa registarskim tablicama Srbije, kao i o oduzimanju KS tablica i tablica sa skraćenicama gradova sa Kosova koje izdaje MUP Srbije i koje višu nisu važeće.

Lokalni Srbi sa severa Kosova i dalje kamionima blokiraju puteve koji vode ka graničnim prijelazima na sjeveru Kosova, Jarinje i Brnjak.

U međuvremenu, Policija Kosova je demantovala pisanje srbijanskih medija da su pripadnici policije pretukli tri Srbina na prijelazu Brnjak, kod Zubinog Potoka.

– Na graničnom prijelazu nije bilo zaustavljanja niti kontakta sa bilo kakvim demonstrantima, ali je policijska jedinica usput provjerila tri kamiona, odnosno njihove vozače koji su vozili iza konvoja policije ugrožavajući bezbjednosti policajaca i policijske operacije. Policajci su zadržali, provjerili, a zatim pustili trojicu vozača kosovskih državljana, koji su dobili uputstva da se jave u policijsku stanicu Južna Mitrovica – navode iz Policije Kosova.

LIDER