MUP ZDK: Deset saobraćajnih nesreća i dvije teške krađe

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području Policijske uprave III u Zavidovićima (4) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Zavidovići

Dana 14.03.2016. godine, u Policijsku stanicu Zavidovići obratila se A.F. iz Zavidovića i prijavila lice Dž.N. iz Zavidovića, da je istoj upućivao ozbiljne prijetnje po život i tijelo. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 14.03.2016. godine, Policijskoj stanici Zavidovići je prijavljeno da je u protekla dva dana, u ulici Stjepana Radića, izvršena teška krađa u jednu od prostorija rimokatoličke crkve, iz koje je otuđeno 25 metara pletene mreže za ogradu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Olovo

Dana 13/14.03.2016. godine, u mjestu Paklenik, izvršena je teška krađa u UO „Metel Montana“, vlasništvo B.M., kojom prilikom je otuđena određena količina raznih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

Copy
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Visoko

Dana 14.03.2016. godine, na regionalnom putu Visoko-Kakanj u mjestu Radinovići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „Mitsubishi“, registarskih oznaka M17-A-920, kojim je upravljao B.F. iz Fojnice, i pješak, malodobna O.A., rođena 2005. godine, iz Visokog, koja je od posljedica zadobijenih povreda u ovoj nezgodi preminula. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, dok je vozač B.F. lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama za zadržavanje.

Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

mupzdk.gov.ba

Prethodni članakMostovi Prijateljstva u Turskoj
Sljedeći članakMehmed Baždarević objavio spisak za prijateljske utakmice