Portal 072info

MUP ZDK: U Zenici i Brezi izvršena razbojništva u kladionicama

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je devet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (1), Policijske uprave II u Visokom (4), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (2).

Zenica

Dana 15.12.2016. godine, u ulici Crkvice, u sportskoj kladionici „Sport Plus“, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju nožem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom navedene kladionice, kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina koverti sa članskim kartama. Izvršen je uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Breza

Dana 15.12.2016. godine, u mjestu Župča, u sportskoj kladionici „Bet-Live“, od strane M.S. iz Ilijaša, izvršeno je krivično djelo na način da je isti iskoristio nepažnju lica Č.M. iz Breze, uzevši sa stola mobilni telefon u njegovom vlasništvu, nakon čega je izašao iz kladionice. Brzom intervencijom policijskih službenika, lice M.S. je pronađeno, te je kod istog pronađen i navedeni mobilni telefon. Nastavljene su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 15.12.2016. godine, u mjestu Kovači, od strane nepoznatog lica izvršena je teška krađa u garažu, vlasništvo H.A., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina elektro alata i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Maglaj

Dana 15.12.2016. godine, u ulici Pionirska, od strane nepoznatog lica bačena je nepoznata tečnost na putničko motorno vozilo marke „VW-Golf V”, registarskih oznaka T42-E-351, vlasništvo M.A. iz Maglaja, kojom prilikom su oštećena prednja lijeva vrata, zadnji lijevi blatobran, poklopac motora i krov vozila. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

Tešanj

Dana 15.12.2016. godine, na putu M-4, u mjestu Jelah, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka A56-A-176, kojim je upravljao S.A. iz Tešnja. Prilikom kontrole utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Podijelite članak