MUP ZDK: U Zenici dvije krađe motornih vozila i dvije teške krađe u stanove!

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je 10 krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (6), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (2) i Policijske uprave IV u Tešnju (1).

Zenica

Dana 21/22.12.2016. godine, u ulici Kranjčevićeva, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „Škoda-Octavia“, registarskih oznaka 081-A-567, vlasništvo K.A. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 22.12.2016. godine, u ulici Talića brdo, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo F.D., iz kojeg je tom prilikom otuđen novčanik u kojem su se nalazili lični dokumenti i novac. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

U periodu od 15.12. do 22.12.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u podrumske prostorije, vlasništvo H.E., iz kojih je otuđena određena količina raznih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Dana 21/22.12.2016. godine, u ulici Dr. Ćire Truhelke, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Golf V“, registarskih oznaka J46-A-020, vlasništvo P.A. iz Zenice. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 22.12.2016. godine, u ulici Crkvice, izvršena je teška krađa u stan, vlasništvo Z.A., iz kojeg je otuđena određena količina zlatnog nakita i drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 22.12.2016. godine, u ulici Prve zeničke brigade, od strane P.A. iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanjem pvc vrećice sa sadržajem zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu, bruto težine 1,15 grama. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

U periodu od 20.12. do 22.12.2016. godine, u naselju Termoelektrana, izvršena je krađa registraskih tablica E98-K-163, sa putničkog motornog vozila marke „Ford-Fiesta”, vlasništvo B.Z. iz Kaknja. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Zavidovići

Dana 22.12.2016. godine, u mjestu Dubravica, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo Z.E., iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina zlatnog nakita i novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Tešanj

Dana 21.12.2016. godine, u mjestu Jelah, izvršena je krađa registarske tablice E89-J-885, sa putničkog motornog vozila marke „VW-Polo”, vlasništvo M.M. iz Tešnja. Istražitelji Policijske stanice Tešanj nastavili su aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su četiri lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE