Portal 072info

MUP ZDK: U Zenici pucnjava i teška krađa

Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima su intervenisali policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Zenica

U periodu od 11. do 18.06.2017. godine, u mjestu Briznik, izvršena je teška krađa u kuću vlasništvo lica V.M., iz koje je tom prilikom od strane nepoznatog izvršioca otuđen aparat za varenje i određena količina alata. Od strane službenika policije je zaprimljena prijava o izvršenju krivičnog djela, te su poduzete mjere na rasvjetljavanju istog.

Dana 18.06.2017. godine, oko 15,15 sati, u ulici Prve zeničke brigade na broju 13, od strane lica H.S. i H.V., oba lica iz Zenice, je upotrijebljeno vatreno oružje-pištolj prema licu Č.A., iz Zenice, nakon čega su istog fizički napali, te se udaljili u nepoznatom pravcu. Tom prilikom, lice Č.A. je usljed fizičkog napada zadobilo lakše tjelesne povrede, konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, dok se poduzimaju intenzivne aktivnosti na lociranju i lišenju slobode izvršilaca ovog krivičnog djela.

Tešanj

Dana 18.06.2017. godine, oko 12,50 sati, u ulici Kralja Tvrtka, od strane lica T.S. i T.R., oba lica iz Tešnja, upotrebom drvene palice izvršen je fizički napad na lice H.A. iz Tešnja, te je oštećeno putničko motorno vozilo marke “Golf”, registarskih oznaka M39-A-767, vlasništvo lica H.A. Tom prilikom navedeno lice je zadobilo lakše tjelesne povrede, konstatovane u Službi hitne medicinske pomoći Tešanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, te je izvršen pregled pomenutog vozila, kojom prilikom su pronađeni plastični omot za sa tragovima bijelog praha koji asocira na opojnu drogu “speed”, staklena bočica sa sadržajem tekućine koja asocira na metadon i dvije digitalne vage za precizno mjerenje. Lica T.S., T.R. i H.A. su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ
Kakanj

Dana 18.06.2017. godine, u 11,20 sati, u mjestu Poljice, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putnički voz “Talgo”, broj 712, koji saobraća na relaciji Sarajevo-Doboj, kojim je upravljao mašinovođa A.M. iz Ilijaša i maloljetna O.Š., iz Visokog, koja je tom prilikom smrtno stradala. Na mjestu nezgode je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na području Kantona dogodilo se još sedam saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Podijelite članak