Portal 072info

MUP ZDK: U Zenici teška krađa u kladionicu “BET-Live”

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u tri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (3), Policijske uprave III u Zavidovićima (1), Policijske uprave IV u Tešnju (1), Policijske uprave V u Olovu (1) i Policijske uprave Žepče (1).

Zenica

Dana 15.11.2016. godine, u ulici Travnička cesta, izvršeno je krivično djelo teška krađa u sportsku kladionicu “BET-Live”, kojom prilikom je otuđena ladica registar kase. Brzom intervencijom policijskih službenika, u ulici Branislava Nušića, pronađeno je lice P.E. iz Zenice, dok je u neposrednoj blizini pronađena otuđena ladica. Zbog sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo, lice P.E. je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok je na licu mjesta izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske uprave I.

Dana 14/15.11.2016. godine, u ulici Kanal, izvršena je teška krađa u garažu, vlasništvo D.M., iz koje je tom prilikom otuđena određena količina raznog alata. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Olovo

Dana 15.11.2016. godine, policijski službenici Policijske stanice Olovo su u mjestu Bakići, vršeći poslove kontrole vozila u saobraćaju, izvršili kontrolu putničkog motornog vozila marke „Ford“, registarskih oznaka A37-J-513, kojim je upravljao B.A. iz Živinica. Uvidom u potvrdu o registraciji vozila utvrđeno je da je vozilo odjavljeno kod nadležnog organa i da su pripadajuće registarske tablice vraćene. Zbog izvršenog krivičnog djela „Posebni slučajevi krivotvorenja isprave“, vozilo je isključeno iz saobraćaja, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se 12 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box