Portal 072info

MUP ZDK: Ukradeno vozilo pronađeno u Šijama vozio maloljetnik

Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona službeno je saopćila da je vozilo pronađeno sinoć, četvrtak 22.oktobar, oko 21.25 sati u naseljenom mjestu Šije kod Tešnja vozila jedna malodobna osoba.

“Odmah nakon prijave o nestanku putničkog vozila na području Kantona Sarajevo, u kojem se nalazila maloljetna osoba, obavještene su sve policijske patrole na području Zeničko-dobojskog kantona, te su na više lokacija na saobraćajnicama formirani kontrolni punktovi radi zaustavljanja svih vozila i pronalaska traženog vozila i osobe.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti u 21.25 sati, u mjestu Šije, općina Tešanj, pored magistralnog puta M-17, policijska patrola Policijske stanice Doboj jug je pronašla predmetno vozilo, u kojem se na mjestu vozača nalazila malodobna osoba iz Sarajeva”, navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Izvršenim uviđajnim radnjama, pregledom snimaka nadzornih kamera, te drugim mjerama poduzetim od policijskih službenika utvrđeno je da je dječak upravljao vozilom na relaciji Sarajevo – Šije, gdje je i pronađen od policijske patrole. O ovom događaju informirano je i nadležano Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.  

Fena

Podijelite članak